Nu s-a epilat timp de un an. Așa și?

Iris Pintiuță

Urban Culture
Share
40
Tweet
Foto: Facebook.com / Morgan Mikenas

În lunga listă de vedete pe Instragram care devin faimoase pentru 15 minute deoarece promovează câte o chestie "progresistă," apare și tipa asta, care aparent și-a lăsat părul de pe corp să crească timp de un an. Bineînțeles, internetul a înnebunit. Noi nu înțelegem de ce.

Morgan Mikenas, fitness blogger, supărată că pierdea prea mult timp epilându-se, a decis să n-o mai facă deloc. Scopul? Ca să inspire și alte fete să facă doar ce le face pe ele să se simtă confortabil, să demonstreze că se poate trăi foarte bine și fără să respecți standardele de frumusețe impuse de societate. Adevărat, un mesaj extrem de important, care trebuie repetat în nenumărate rânduri.

Morgan nu s-a sfiit din a-și arăta părul crescut într-o serie de poze pe Instagram (care i-au și adus foarte mulți followeri):

Acum probabil te întrebi - de unde nemulțumirea noastră? E simplu. De ce trebuie să glorificăm un comportament absolut normal? De ce trebuie, de fiecare dată când o femeie își arată vergeturile sau părul de la subraț, să o numim "curajoasă", să o separăm de celelalte femei ca fiind ceva special, unic, nemaiîntâlnit?

Prin această separare, nu știu dacă reușim să avansăm gândirea societății în vreun fel. Morgan chiar încearcă să facă ceva care să ofere un exemplu, însă modul în care media tratează acest subiect lasă de dorit.

Mai intervine și faptul că Morgan este pasionată de fitnes și are un trup conform standardelor societale. Mai mult, are o fizionomie extrem de plăcută. Este, din cap până în picioare, o fată mișto. Și după cum știm deja - frumusețea atrage. Când am descoperit-o prima dată și le-am arătat câtorva prieteni, mulți dintre ei m-au întrebat: de ce face chestia asta? Cine mai face sex cu ea? E super frumușică, de ce simte nevoia să se strice așa?

Dar am și auzit opusul: e extrem de cute, ce mai contează dacă are păr pe picioare sau nu.

De o parte sau de alta, toți oamenii pe care i-am întrebat s-au legat într-un fel de faptul că Morgan e frumoasă. Am aflat după, ca să-i lămuresc și p-ăia care sunt foarte curioși în legătură cu sexul, că Morgan e într-o relație de lungă durată și partenerul ei este complet de acord cu asta.

Deja, majoritatea fetelor încep să nu se mai identifice cu Morgan. Frumusețea și statutul de happily in a relationship sunt din păcate două dintre cele mai căutate lucruri de o femeie. Ea deja le are, așa că presiunea societății e mult mai mică asupra ei. E de înțeles de ce îi este destul de ușor să posteze inspirational bullshit pe internet și să nu se epileze cu anii.

Pentru restul, un astfel de pas ar fi mult mai greu. Tocmai pentru că societatea în care trăim este super fucked up. Pentru că, și e super trist, și în 2017 mai facem atâta tam-tam când vine vorba despre o femeie care nu se epilează.

Multe femei o fac! Multe femei n-o fac! Who cares?

Cum ar fi dacă am trăi într-o lume în care fiecare ne-am pune poze pe social media, fiecare așa cum suntem, și n-ar mai comenta nimeni nimic? Știm că ăsta este un vis utopic care poate nu va deveni realitate niciodată, dar nu știm dacă modul în care încercăm momentan să ajungem la el este cel potrivit.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile