Nu suntem pregătiți în cazul unei pandemii care ar putea ucide 900 de milioane de oameni

Share
Tweet
virus Foto: Pixabay.com

Oamenii de știință au creat o simulare a unei pandemii de gripă pentru a afla cum va supraviețui omenirea în momentul izbucnirii crizei. Vestea proastă este că suntem total nepregătiți.

Experții din Centrul pentru Siguranța Sănătății au creat o simulare realistă, purtând numele "Clade X". Au presupus că boala nu ar fi fatală, ci doar contagioasă, precum sindromul respirator sever acut (SARS).

În doar doi ani, cât a durat situația fictivă, virusul, care se răspândește prin tuse, a ucis 150 de milioane de oameni.

Mai grav este faptul că oamenii de știință nu au reușit să dezvolte un vaccin eficient, iar dacă ficțiunea ar deveni realitate, acesta ar putea ucide cu ușurință o parte semnificativă a populației lumii, până la 900 de milioane de oameni.

"Cred că am aflat că până și înalții oficiali cu competență, experiență și dedicare, care au trecut prin multe crize, încă se luptă să facă față acestei situații. Și nu pentru că nu sunt inteligenți sau dedicați, ci pentru că nu avem sistemele de care este nevoie pentru a activa răspunsul pe care dorim să-l vedem", a mărturisit creatorul simulării, Eric Toner.

Această simulare a scos la iveală numeroase deficiențe din sistemul medical global și problemele care apar între asistența medicală, politica externă și problemele de securitate națională. Nu avem capacitatea de a produce vaccinuri împotriva noilor agenți patogeni într-o perioadă rezonabilă de timp. Nu avem opțiuni care să ne permită să identificăm rapid și să controlăm un focar înainte de a deveni o pandemie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile