O fi masturbarea păcat, dar e al naibii de sănătoasă

Analia Milcoiu

Ghost Writer
Share
395
Tweet
Foto: shutterstock.com

Asta e, ajungi în Iad, dar măcar trăiești bine până atunci.

Evident, treaba cu păcatul și Iadul a fost o glumă, dar sănătatea e pe bune. Masturbarea are o groază de beneficii pentru organism și merită să trecem în revistă câteva dintre ele:

1) Îți face părul voluminos, lucios și rezistent... în palmă

Foto: funnyjunk.com

Ok, gata, mă opresc. Hai să vorbim pe bune.

1) Te scapă de anxietate

Foto: shutterstock.com

Niște savanți olandezi au monitorizat activitatea cerebrală a subiecților în timpul orgasmului și au descoperit că zona creierului responsabilă pentru senzațiile de frică și anxietate se dezactivează, pur și simplu, în acel moment. Sigur, nu e un tratament pe termen lung, dar te calmează pe moment.

2) E o armă contra stresului

Foto: pexels.com

Orgasmul eliberează o cantitate mare de oxitocină în organism, care – prin acțiunea ei – reduce nivelul de cortizol. Cortizolul e supranumit „hormonul stresului” și mai este asociat cu depresia, creşterea în greutate sau boli cardiace. Deci e bine să mai scazi din el.

3) Te binedispune

Foto: imgflip.com

Asta știai deja, dar există o explicație științifică pentru buna dispoziție de după orgasm. Un alt efect secundar al eliberării de oxitocină e creșterea nivelului de endorfine, neurotransmițători care suprimă durerea și-ți dau o senzație de euforie.

4) Reduce crampele menstruale

Foto: shutterstock.com

Din „Human Sexual Response” aflăm că femeile care se masturbează pe la începutul ciclului menstrual au parte de mai puține crampe decât în mod normal în acea perioadă a lunii. Se pare că responsabil e fluxul de sânge crescut acolo jos - MAI crescut, să zicem. În plus, să ne amintim de endorfinele despre care am vorbit mai devreme, care reduc durerea la modul general.

5) Crește tonusul muscular

Foto: twitter.com

Masturbarea solicită mușchii pelvieni și, pe termen lung, poate fi considerat un exercițiu fizic. În cazul bărbaților, treaba asta ajută la prevenirea disfuncției erectile și a incontinenței urinare.

Sigur, toate beneficiile astea le poți obține și prin sex, că – până la urmă – orgasmul e același. Dar dacă n-ai cu cine, improvizezi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile