O nouă speranță pentru copiii cu boli incurabile: s-a deschis primul centru socio-medical din România dedicat lor

Share
12
Tweet
Hospice Casa Speranței Foto: Facebook.com/HOSPICE Casa Sperantei | facebook.com/HOSPICECasaSperantei/photos/a.10157327873637908/10157327913347908/?type=3

Un conac vechi de 130 de ani a fost reabilitat și transformat într-o nouă casă pentru copiii grav bolnavi pe care statul îi ignoră.

În timp ce statul român aruncă 100 milioane de lei pe organizarea unui referendum complet inutil, ONG-uri precum HOSPICE Casa Speranței se străduiesc să strângă bani din donații pentru românii cu boli incurabile. Chiar dacă medicii nu le mai dau vreo șansă, iar statului pur și simplu nu-i pasă de soarta lor, organizația asta non-profit nu renunță la ei.

Și uite că nu degeaba luptă. Vineri s-a deschis primul centru socio-medical din România dedicat exclusiv copiilor cu boli incurabile. Un conac din Adunaţii-Copăceni, județul Giurgiu, a fost reabilitat până-n punctul în care pare construit alaltăieri. Cu sprijinul sponsorilor, donatorilor, al partenerilor și al proprietarului care a donat clădirea de patrimoniu, HOSPICE a transformat o ruină într-o nouă casă pentru copiii grav bolnavi.

Un vis, oricât de nebunesc părea, s-a transformat în realitate fără niciun sprjin de la autorități, pentru că binele se face alături de oameni”, scriu pe Facebook reprezentanții ONG-ului. Valoarea totală a investiției e de 1,7 milioane Euro, bani cheltuiți cu cap.

Totuși, munca nu se încheie aici. ONG-ul mai are nevoie de 400.000 Euro ca să dezvolte complexul la capacitate maximă. Odată finalizat, centrul socio-medical va cuprinde: o unitate cu 12 paturi pentru îngrijirea paliativă a copiilor; spații amenajate pentru activități educativ-terapeutice; șase apartamente sociale pentru familiile cu situație financiară precară; un centru educațional; unul pentru terapii ocupaționale; o clădire destinată kinetoterapiei; una pentru tabere de vară; un centru de terapie pentru familii; unul educațional pentru personalul medical.

Dacă vrei să sprijini și tu proiectul, găsești aici toate modalitățile posibile. O simplă donație de 30 de lei ar acoperi costul transportului echipei medicale pentru TREI vizite la domiciliu, spre exemplu.

Înființat în 1992 la Brașov, HOSPICE e un ONG care-și propune să redea demnitatea și speranța celor care se confruntă cu probleme de sănătate aparent imposibil de depășit, celor tentați să cedeze: „Îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători”.

HOSPICE e organizația care a introdus în România conceptul de îngrijire paliativă, adică îmbunătățirea calității vieții pentru pacienții ale căror boli nu mai răspund la tratament. Situația e abordată din toate unghiurile posibile, acordându-se atenție atât durerilor fizice, cât și problemelor de natură psihologică, socială sau spirituală. Practic, scopul nu e vindecarea propriu-zisă, ci înlăturarea pe cât posibil a oricărui tip de suferință.

HOSPICE Casa Speranței are centre cu servicii integrate în Brașov (Str. Sitei 17A) și București (Str. Tămâioarei 121-123), dar și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești. În cei 26 de ani de existență, ONG-ul a îngrijit peste 20.000 de persoane cu boli incurabile - atât copii, cât și adulți. Cu sprijinul tău, numărul celor ajutați va crește.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile