Pădurea din România în care ești urmărit de fantome în timp ce OZN-uri levitează deasupra ta

Share
13
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Pixabay/Hans

Te ține să faci o plimbare prin ea?

La trei kilometri de Cluj-Napoca te poți rătăci printr-o veche pădure de stejari şi goruni, considerată unul dintre cele mai bântuite locuri de pe Pământ. Se numește Hoia Baciu, iar cele 295 de hectare pe care se întinde ascund mistere care-ți fac pielea de găină.

Locul ăsta e considerat un fel de Triunghi al Bermudelor românesc, o zonă în care fenomenele stranii sfidează orice logică. Sigur că vorbim despre mituri și povești de groază din folclor, dar pasionații de paranormal vin constant aici din toate colțurile lumii, convinși că vor surprinde vreo siluetă fantomatică sau vreo farfurie zburătoare prin pozele de concediu.

Totul a început pe 18 august 1968, când un tehnician constructor pe nume Emil Barnea a surprins împreună cu prietenii lui un obiect straniu pe cer. E vorba despre un corp circular metalic, care oscila în luminozitate și care – până la urmă – ar fi accelerat în sus, dispărând din câmpul vizual al martorilor. Barnea a apucat să pozeze OZN-ul, iar fotografiile au făcut înconjurul lumii.

Foto: Emil Barnea, via ufologie.patrickgross.org

Adrian Pătruț, profesor universitar la Babeş-Bolyai, are tot felul de povești legate de Hoia Baciu. Clujeanul spune că în urmă cu mulți ani a fost cu o studentă în pădure, iar tipa ar fi intrat într-un fel de transă timp de o oră. Cică ar fi călătorit psihic în trecut, în Clujul din urmă cu 50 de ani, plimbându-se cu mintea pe străzile lipsite de blocuri. După ce viziunile s-au încheiat și cei doi au părăsit pădurea, studenta se pregătea să-și cumpere un bilet de autobuz. Atunci, zice Pătruț, s-ar fi întâmplat ceva inexplicabil: „Când să plătească, fata a găsit în buzunar o monedă de argint de 100 de lei, cu chipul Regelui Mihai. Apărută de niciunde! Era dovada că ea fusese cu adevărat, o oră, în trecut. Călătorise, nu avusese o simplă retrocogniţie”. Sună a banc prost, dar omul e convins de ce zice.

Tot Pătruț spune că în ’75 fotografiase niște ruine din centrul pădurii, împreună cu un grup mare de prieteni. Două săptămâni mai târziu, când s-a întors în căutarea aceluiași obiectiv, nu a mai găsit nimic: „Ruinele nu mai erau acolo, nici ţipenie, ca şi când n-ar fi fost! Şi nici nu le-a mai văzut după aia nimeni, nicicând! Iar după câţiva ani, şi imaginile lor au dispărut, s-au volatilizat pur şi simplu din fotografiile mele”. Plauzibil, nu?

BBC a prezentat în 2013 Hoia Baciu ca fiind una dintre cele mai bântuite păduri din lume, alături de celebra Insulă a Păpăușilor din Mexic. Jurnaliștii britanici vorbesc despre senzații dubioase și portaluri interdimensionale: „[...] pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Cei care au trecut prin poiană relatează că au avut stări de anxietate şi de greaţă. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi, cu noduri”.

Foto: Facebook

În vara lui 1994, un clujean care se plimba liniștit prin pădure a observat o mulțime de pini rupți în două, sfărâmați la jumătatea trunchiului. Jurnalistul Cristian Mureșanu a văzut cu ochii lui peisajul respectiv și vine cu o explicație demnă de Dosarele X: „Am văzut totul. Copacii erau smulşi şi rupţi de la jumătate. Era ciudat că aceştia formau trei zone circulare. În urma testării, urme radioactive au fost detectate peste tot, chiar şi pe haina mea. Peste o perioadă scurtă de timp, după ce s-au mai făcut şi alte teste, radioactivitatea dispăruse”.

Totuși, același Mureșanu amintește că oamenii văd adesea fix ce vor să vadă: „Ceea ce se manifestă aici sunt, deocamdată, niște fenomene de natură energetică care s-ar putea – unele dintre ele – să fie dependente de conștiința umană, altele să fie independente și să se manifeste pe baza unor legi discrete”.

The Guardian a inclus pădurea Hoia Baciu în TOP 10 cele mai înfricoșătoare locuri din Europa, comparând atmosfera de-aici cu filmul „The Blair Witch Project”. Englezii le recomandă turiștilor amatori de supranatural să evite Castelul Bran și - în schimb - să facă o plimbare prin Hoia Baciu, pentru o experiență cu adevărat înfiorătoare.

Că ești sau nu credincios într-ale paranormalului, trebuie să recunoști că poveștile legate de pădurea asta sunt fascinante. Ca un episod reușit din clasicul „A Haunting”. Chiar dacă nu-i vorba despre fantome sau extratereștri, o fi vreun sâmbure de adevăr pe undeva?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile