O să vezi viața cu alți ochi după ce o să citești dorințele unor copii muribunzi

Share
259
Tweet
ultimele dorinte ale copiilor Foto: Profimedia

Copiii sunt plini de înțelepciune când vine vorba de lucrurile care fac viața împlinită.

De cele mai multe ori suntem mult prea ocupați pentru a apleca urechea la sfaturile celor mici. Însă, deseori, ei sunt cei care au răspunsul la întrebarea care tulbură fiecare om - care este scopul și importanța vieții?

Alastair McAlpine, medic pediatru din Cape Town, Africa, a decis să pună câteva întrebări pacienților săi mici, aflați în stare terminala. I-a întrebat ce le-a plăcut cel mai mult pe parcursul vieții lor, precum și despre locuri și lucruri care i-au făcut fericiți.

S-a dovedit că cei cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani au capacitatea de a împărtăși sfaturi profunde și importante. Pediatrul a postat rezultatele cercetărilor sale pe Twitter.

Niciunul dintre copii nu a spus că ar dori să petreacă mai mult timp pe Facebook, vizionând un desen animat etc. De asemenea, ei nu s-au certat cu alți oameni din spital.

Cu toate acestea, mulți au vorbit despre starea pe care o aveau în timp ce se jucau cu animalele lor de companie. El a auzit lucruri precum, "Îl iubesc pe Rufus, lătratul lui amuzant mă face să râd”.

Copiii zâmbesc când se gândesc la amintirile de la mare, la clipele când înotau sau făceau castele de nisip. Celor mici le place înghețata, jucăriile și citesc în fiecare noapte câte o poveste.

Fiecare copil a vazut bunătatea ca fiind cea mai importantă trăsătură de caracter. Micuților le plac oamenii care zâmbesc.

"Râsul ne eliberează de durere", a scris Mecalpin.

Unii dintre copii s-au plâns că nu au petrecut mai puțin timp îngrijorându-se despre ce gândesc ceilalți despre ei. Micuții sunt încântați de oamenii care îi tratează într-un mod natural și își amintesc de prietenii care i-au vizitat la spital, indiferent de faptul că părul lor a căzut sau că aveau cicatrici după o intervenție chirurgicală.

Pediatrul afirmă că pentru cei mici timpul petrecut cu familia este cea mai mare bogăție. Pentru ei, nimic nu este mai important decât asta.

Medicul și-a încheiat postarea pe Twitter cu propriul mesaj, compus din dorintele copiilor: „Fii bun! Citește mai multe cărți. Petrece timp cu familia. Spune glume. Mergi la plajă. Îmbrățișează-ți cățelul. Spune-i persoanei aceleia speciale că o iubești. Acestea sunt lucrurile pe care copiii și-ar fi dorit să le facă mai mult. Restul sunt detalii. Ah... și mănâncă înghețată!”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile