Oamenii de știință au descoperit că arborii au puls

Share
Tweet
copaci Foto: shutterstock.com

Copacii au fost întotdeauna o sursă de curiozitate. Aceștia se află în centrul multor terapii legate de relaxare, bunăstare și conectare cu natura, datorită energiei pe care o transmit.

Astăzi, un studiu recent arată că pomii au de fapt pulsații, ca o inimă care bate.

Site-ul New Scientist a dezvăluit acest studiu. La fel ca oamenii, copacii ar trăi în funcție numărul de bătai ale inimii. Se pare că aceste bătăi de inimă sun tatât de lente încât până acum era aproape imposibil să le detectezi.

Acest studiu a fost realizat de Andras Zlinsky și echipa sa de experți de la Universitatea Aarhus din Danemarca.

"Am constatat că majoritatea copacilor au în mod regulat modificări de formă periodice, sincronizate în întreaga plantă și mai scurte decât un ciclu zi-noapte".

Mai mult, copacul, în timpul nopții, pare să acționeze în același mod în care inima noastră acționează asupra corpului nostru, cu excepția faptului că, în cazul copacului, ramurile pompează apa de la rădăcini la frunze.

Chiar dacă copacul are o bătaie de inimă, este destul de diferită de a noastră. Oamenii de știință explică faptul că "pulsul" copacilor nu este regulat ca al nostru. Bate o dată la două ore.

Specialiștii care au lucrat la acest studiu au observat copacii în timpul nopții, astfel încât soarele și vântul nu interferează cu mișcarea ramurilor și, prin urmare, cu rezultatul așteptat.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile