Oamenii de știință au inventat un prezervativ autolubrifiant cu bani de la Bill Gates - și ar putea ajuta la combaterea bolilor cu transmitere sexuală

Share
Tweet
prezervativ Foto: Shutterstock / Jack Taylor / Getty Images

Oamenii de știință au inventat un prezervativ autolubrifiant care devine alunecos la contact și ar putea face folosirea lui mai plăcută.

Munca lor, susținută de Fundația Bill Gates și Melinda Gates, a condus la un prezervativ care rămâne alunecos pentru mai mult de 1000 de lovituri.

Oamenii de știință spun că acest lucru ar putea crește gradul de utilizare a prezervativului și ar reduce bolile cu transmitere sexuală și sarcinile nedorite.

43% dintre cei care au participat la studiu au declarat că un astfel de prezervativ ar mări consumul prezervativului.

Studiul, publicat în revista Royal Society Open, descrie modul în care latexul de cauciuc este acoperit cu un strat subțire de polimeri hidrofili care, la contactul cu umezeala, devin alunecoși la atingere, făcând un lubrifiant să dureze mai mult timp și eliminând necesitatea de a adăuga mai mult lubrifiant în timpul sexului.

Ar putea dura cel puțin 1000 de lovituri fără a-și pierde alunecarea și ar trebui să fie mai confortabil decât prezervativele normale.

Oamenii de știință au testat prezervative normale cu un lubrifiant pe bază de apă și au descoperit că, inițial, au fost alunecoase, dar au devenit incomode după aproximativ 600 de lovituri.

„Mulţi oameni încearcă să obţină un material mai dur şi mai subţire – ăsta a fost şi scopul meu”, a declarat Mark McGlothlin pentru The New Republic. „Dar textura colagenului este foarte asemănătoare cu membrana mucoasă: senzaţia sa, modul în care transferă căldura şi percepţia la atingere – toate aceste elemente se aseamănă foarte mult pielii”, a declarat McGlothlin.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile