Obiceiuri zilnice care îţi vor îmbunătăţi viaţa

Share
14
Tweet
Obiceiuri zilnice Foto: Pexels.com

Lucrurile mici chiar fac diferența. Nu e nevoie să-ți schimbi radical stilul de viață pentru a-ți îmbunătăți existența, ci trebuie doar să faci câteva lucruri simple.

Periază-ți dinții și folosește ața dentară

Perierea dinților nu doar previne cariile și gingivita, ci îți poate salva și viața. Medicii recomandă perierea de cel puțin două ori pe zi timp de două minute și folosirea aței dentare o dată pe zi.

Zâmbește în oglindă

Zâmbetul are puterea de a te face să te simți mai bine. Imediat după ce te speli pe dinți, privește-te în oglindă și zâmbește timp de 10 secunde.

Fă-ți patul

E un obicei bun care poate duce la altele. Charles Duhigg, autorul unei cărți despre puterea obiceiurilor, spune că fiecare obicei bun duce la reacții in lant care creează o rutină pozitivă.

Meditează

Meditația durează doar câteva minute în fiecare zi, dar poate aduce multe beneficii cum ar fi un risc scăzut al bolilor mentale și al degenerării creierului, o creștere a producției de seretoninei, scăderea tensiunii arteriale și anxietății, explică Joshua Raichur.

Încearcă să stai într-un loc liniștit și numără-ți respirațiile. Astfel, concentrarea ta ar trebui să fie pe respirație și nu pe gânduri.

Încearcă ceva nou

„Fie că e vorba despre o rută diferită către muncă, că vorbești cu o persoană nouă, sau că experimentezi ceva ce nu ai mai făcut până acum, nu îți lăsa curiozitatea să moară în măcinarea zilnică” - Nistha Tripathi.

Învață să spui nu

James L. Moyer spunea: „Dacă nu vrei să o faci, nu ai timp suficient să o faci, nu vezi nici un beneficiu în a o face, spune nu”.

Mergi pe jos

Pe lângă faptul că mersul pe jos face piciorul frumos, poate ajuta și starea de spirit. Mergi la birou pe jos, urca scările, plimbă-te în timpul pauzei și ți se va aprinde creativitatea.

Citește

Atunci când te simți tensionat și ai vrea să fugi la capătul lumii, citește o carte bună.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile