(P) Obiceiurile alimentare ale românilor se reflectă cu desăvârșire în starea lor de sănătate

Share
Tweet

Cristina Bâtlan este susținătoare a unui stil de viață sănătos, bazat pe o dietă din plante și cereale integrale ( neprocesate industrial) și bineînțeles, mult sport.

Totul a început în 2015 atunci când, împreună cu Asociația Beneva l-a invitat pe Dr Colin Campbell, autorul celui mai important studiu de nutriție: Studiul China, în România. Evenimentul a fost un succes, și așa a descoperit cât de interesați sunt românii de acest subiect.

Este important pentru public să aduci un specialist care vede problemele din afară și este obiectiv. Cristina Bâtlan și Integrative Life, împreună cu toți partenerii lor, pregătesc un eveniment de lifestyle educativ, avându-l, ca invitat pe celebrul doctor american Michael Hollie, inițiator al programului – „Dinner with the Doctor” în SUA, și unul dintre consilierii medicali ai documentarului Eating you alive.

Acest eveniment este pentru oameni și despre oameni, despre problemele lor actuale, despre faptul că obiceiurile alimentare și stilul de viață au legătură cu starea de sănătate, despre cum și ce să mănânci pentru a fi sănătos.

În jurul nostru sunt foarte multe cazuri de boală, iar multe dintre boli pot fi evitate sau tratate prin schimbări de comportament. Există familii care nu gătesc în casă pentru copii, trăiesc într-o mare viteză, mănâncă la fast-food-uri şi au pretenţii să fie reparati, imediat, medicamente.

Invitatia catre Dr.Hollie a pornit de la faptul ca avem mare nevoie de sanatate si credem că românii sunt educaţi si pregătiţi să înţeleagă ce le face bine şi ce nu. Evenimentul isi propune sa fie un semnal de trezire si de constientizare.

Dr.Hollie va discuta cu publicul român despre legătura dintre alimentație și stilul de viață în prevenția și tratarea bolilor grave ale societății moderne: bolile cardio – vasculare, cancerul, diabetul și obezitatea.

Conferinţa nu este doar teoretică, ci şi practică. Învăţăm despre nutriţie, experimentăm gusturi noi, preparate gătite sănătos.

Pentru fiecare seară au fost alese câte două teme de discuţie, iar participanţii vor putea pune întrebări. Vom afla cum să preparăm aceste mâncăruri, cum să îmbinăm produsele organice.

Există o percepţie greşită legată de faptul că a fi vegan este foarte scump, că trebuie să îţi permiţi. Însă lucrurile nu stau deloc aşa. Vom prezenta informaţia la nivel teoretic şi practic, prin experimentarea unui mod de viaţă sănătos, aşa cum facem si în cadrul taberelor Integrative Life. Participantii vor afla retetele delicioaselor gustari si de unde ar putea sa cumpere ingredientele.

Conferințele vor avea loc in zilele de 2, 3 și 4 mai, la orele 18.30 , la Clubul Diplomatic București.

Miercuri 2 mai, ora 18.30 “Bolile de inimă - Sunt medicamentele singura soluție?”

În România, principala cauză de deces este reprezentată de bolile cardiovasculare. În majoritatea cazurilor, bolile de inimă pot fi ameliorate prin schimbări ale dietei și ale stilului de viată. Dr Hollis va prezenta căteva dintre soluțiile care pot diminua tensiunea arterială, nivelul colesterolului și pot reduce riscul de infarct miocardic.

Meniu: Humus cu legume proaspete, Burger vegan cu cartofi și cartofi dulci, Mix de salate verzi cu sos de avocado, Mousse de ciocolată cu fructe de pădure, Apă minerală, Ceai de hibiscus, trandafiri și Lemongrass, Limonadă cu mentă proaspătă

Joi, 3 mai ora 18.30 “Prevenirea și combaterea cancerului”

În prezent se apreciază că una din 6 persoane va dezvolta această maladie pe parcursul vieții Stilul de viață sănătos și o dietă alimentară corectă sunt factori decisivi în prevenirea cancerului. Informațiile obținute în această conferință vor ajuta la adoptarea unui stil de viață nou care să ajute la prevenirea, încetinirea evoluției bolii, sau chiar la combaterea ei.

Meniu: Non tuna sandwich, Lasagna italiană, Mix de salate proaspete cu sos de avocado, Mousse de ciocolată cu frișcă și căpșuni. Apă minerală, Ceai de hibiscus, Trandafiri și Lemongrass, Limonadă cu mentă proaspătă

Vineri, 4 mai ora 18.30 Diabetul și obezitatea au doar cauze genetice?

În lume numărul persoanelor obeze și al celor diagnosticate cu diabet zaharat tip 2 crește

alarmant. Există soluții de prevenire și chiar de vindecare a diabetului de tip 2? Se poate ajunge la greutatea ideală care poate fi menținută fără dietă? La toate aceste întrebări va răspunde dr Michaell Hollie care te va ajuta să începi un nou stil de viață care îți va revoluționa sănătatea și viitorul.

Meniu: Scramble tofu, Mix de salate verzi cu sos de avocado și ierburi, Falafel cu sos de susan și salată de pătrunjel verde, Bomboane de ciocolată și nucă de cocos, Apa minerală, Ceai de hibiscus, trandafiri și lemongrass, Limonadă cu mentă proaspătă.

Intrarea la fiecare conferință se face pe bază de bilet. Prețul este de 188-235 ron/pers în funcție de tipul de bilet ales. Vânzarea se face pe website-ul asociației www.integrativelife.ro, secțiunea tickets conference și pe www.iabilet.ro .

Dr. Michael C. Hollie este specializat în astm, alergii și imunologie. Și-a obținut diploma de licență de la Colegiul din Idaho și a absolvit Loma Linda University School of Medicine, California. Este membru al American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, American College of Allergy and Immunology și al American College of Lifestyle Medicine.

Prin participarea ta, dai șansa bolnavilor să participe. Cumpărând un bilet, dăruiești un bilet unei persoane în nevoie. Îți mulțumim pentru că îți dorești să ajuți, și ajuți!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile