Olivia Steer neagă existența rujeolei pentru că nu știe să citească

Share
809
Tweet
Olivia Steer

Se documentează mult, dar degeaba.

După tot scandalul de la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate, Olivia Steer e din nou în prim-planul presei românești. Doamna anti-vaccin a scris pe Facebook că rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45% la nivel național. Treaba asta o bucură nespus, în condițiile în care cea mai recentă epidemie a ucis 52 de persoane până acum.

Olivia e ferm convinsă că decesele au altă cauză, pentru că rujeola ar fi un simplu basm. Femeia s-a documentat în legătură cu un caz celebru din Germania, când Curtea Federală de Justiție i-a dat câștig de cauză unui individ care susținea că rujeola nu există. Problema e că nebunul ăla a ieșit învingător din cu totul alte motive, nicidecum pentru că ar fi convins Curtea de natura fictivă a bolii.

E vorba despre cazul Stefan Lanka vs. David Bardens. Totul a început pe 24 noiembrie 2011, când Lanka – un militant anti-vaccinare – a scris pe net că-i oferă 100.000 Euro primei persoane care îl convinge printr-un studiu științific că rujeola chiar există. David Bardens, student la Medicină pe vremea aia, i-a trimis ȘASE studii și a revendicat premiul promis. S-a lovit de un refuz, motiv pentru care l-a dat în judecată pe Lanka.

După ani buni pierduți prin săli de judecată, Curtea Federală s-a pronunțat în favoarea lui Lanka. Motivul? El ceruse UN studiu, iar Bardens i-a furnizat ȘASE. Cică existența rujeolei nu era dovedită decât luând laolaltă studiile respective, cumulând informațiile, în loc să se regăsească totul într-o sursă unică. Chichița asta absurdă l-a scutit pe Lanka de respectarea promisiunii inițiale.

Ce a înțeles Olivia Steer din povestea asta? „E vorba de acea boala ce se credea ca ar fi provocata de un virus, dar a carui existenta nu a putut fi dovedita de nici un cercetator/biolog/virusolog/imunolog, in ciuda premiului de 100.000 euro pus in joc, de un biolog neamt. Drept pentru care, in lipsa oricaror probe stiintifice, Curtea Suprema din Germania a decretat ca "rujeola nu exista", iar ca vaccinarea s-a facut din <<motive sinistre>>”.

Steer o fi citit despre cazul Bardens vs. Lanka în germană și de-aia a înțeles totul pe dos. Sau poate că e vorba despre analfabetism funcțional, adică știe să citească, dar nu înțelege absolut nimic (la fel ca 42% dintre elevii români absolvenți de gimnaziu).

După gafa asta penibilă, Olivia Steer ar trebui automat să-și piardă absolut toți susținătorii. Dar nu o să se întâmple asta. Femeia o să ne îndemne în continuare să abandonăm medicina modernă, mulți români o s-o asculte, iar ea le va interpreta decesele ca fiind statistici pozitive. Și va fi aplaudată, poate chiar premiată din nou la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile