Omul reprezintă doar 0,01% din viața de pe Pământ, dar impactul său este cel mai rău

Share
Tweet
Terra Foto: shutterstock.com

Marea majoritate dintre noi, oamenii obișnuiți, precum și oamenii de știință, sunt orbi față de situația actuală.

Omul este într-adevăr cel mai înțelept și mai dezvoltată creatură de pe planetă, dar, de asemenea, este cel mai rău în ceea ce privește natura și funcționarea acesteia. El nu știe de poziția sa.

Într-o lume plină de tehnologii și acces ușor la informații, este de neimaginat că nu știm absolut nimic. Iar majoritatea dintre noi nu au răspunsuri la o serie de întrebări despre viața de pe Pământ.

Un studiu informal, în care biologii și ecologii au răspuns la două întrebări, a dovedit acest lucru. Chiar și oamenii de știință nu cunosc adevărata realitate.

Experții au două întrebări. În primul rând: În ceea ce privește mărimea, viața de pe Pământ este în mare parte compusă din animale, plante sau bacterii? În al doilea rând: Există mai multă biomasă pe uscat sau pe ocean? Vrei să le răspunzi? Majoritatea experților au răspuns în mod incorect la cele două întrebări.

Cercetările efectuate de experții din Israel și de Universitatea din California au concluzionat din câteva sute de studii anterioare. Rezultatele includ, de asemenea, un fenomen numit "orbire a plantelor". Deși plantele reprezintă cea mai mare parte a biomasei globale, adică 80-90%, mulți oameni subestimează rezultatele sau chiar nu o recunosc. Întregul regat animal reprezintă aproximativ 0,5% din viața de pe Pământ, și chiar mai puțin, doar 0,01%, dar are cel mai mare impact asupra planetei.

În plus, în timp ce documentarele uimitoare, cum ar fi celebrul Planeta Albastră, care are ca scop să ajute oamenii să aprecieze vastele ecosistemele care formează oceanele, cercetătorii au descoperit că doar pe un continent sunt de 80 de ori mai multe vieți decât toate oceanele împreună .

În concluzie, asta înseamnă că omenirea este doar o minoritate în ceea ce privește greutatea sau dimensiunea, comparativ cu alte grupuri.

Cu toate acestea, rolul acestei minorități nu poate fi ignorat, deoarece impactul său este enorm. Umanitatea folosește și se bazează pe natură pentru o lungă perioadă de timp, dar numărul mamiferelor sălbatice scade.

De exemplu în Asia de Sud-Est există mai mulți porci si mai multe vaci în America de Sud decât animalele sălbatice. În lume există de doua ori mai mulți pui de găină decât păsări sălbatice.

Potrivit oamenilor de știință, este esențial să se asigure habitate sănătoase și naturale, ceea ce nu este ușor. Trebuie să schimbăm ceea ce mâncăm, ceea ce folosim și ceea ce efectiv influențăm pe Pământ. Un lucru este sigur. Pentru ca umanitatea să se miște în direcția cea bună, trebuie să ne uităm mai atent la ceea ce este în jurul nostru. Trebuie să ne asigurăm că nu trăim pentru planetă . Pentru că niciun om nu va supraviețui fără ea.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile