Oriunde ai pleca în concediu, evită șoselele astea dacă vrei să te întorci viu

Share
25
Tweet
Șosele periculoase (foto: 123rf.com)

Noi zicem de Transalpina sau de Transfăgărășan că sunt drumuri periculoase, dar nici nu se compară cu șoselele despre care o să-ți vorbesc în continuare.

Autostrada James Dalton (Alaska)

Foto: theconstantrambler.com

Cei 666 km de autostradă străbat Alaska din orașul Fairbanks până aproape de Oceanul Arctic. Lucrările au fost finalizate în 1974, iar de-a lungul călătoriei cap-coadă nu treci decât pe lângă 3 sate. Dacă ajungi vreodată să conduci pe-aici, te așteaptă o pustietate dezolantă. O să-ți țină companie doar pietrele care sunt aruncate constant pe carosabil de vântul puternic și gropile cauzate de condițiile meteo îngrozitoare.

Drumul Yungas (Bolivia)

Foto: wikipedia.org

Cei 69 km ai „Drumului Morții” șerpuiesc pe lângă munți la altitudini de până la 3.500 m. Marea problemă e că multe porțiuni ale lui Yungas au doar 3-4 m lăține și se circulă pe o singură bandă. Nici măcar parapete nu sunt amplasate pe marginea șoselei, așa că un cap scos pe geam vede cât se poate de clar prăpastia de dedesubt. Să nu mai vorbim de norii care se formează la altitudinea aia și reduc drastic viziblitatea. În jur de 300 de oameni mor anual în accidente auto pe drumul Yungas din Bolivia, motiv pentru care îți recomand călduros să nu intri pe el vreodată.

Bulevardul Commonwealth (Filipine)

Foto: philstar.com

Drumul ăsta e mai scurt decât cele de mai sus, întinzându-se pe o distanță de numai 12,4 km în inima orașului Quezon. Cu toate acestea, e supranumit „Autostrada Ucigașă” și e coșmarul oricărui șofer de pe lumea asta. Traficul e de-a dreptul sufocant, în ciuda celor 18 benzi de pe anumite porțiuni. Indicatoarele rutiere și semafoarele lipsesc cu desăvârșire. Limita de viteză e de 60 km/h, dar nu ar trebui să ne mire că e încălcată frecvent. Se estimează că în fiecare zi au loc 3-5 accidente pe bulevardul Commonwealth, multe dintre victime fiind bicicliști, motocicliști sau chiar pietoni.

Cam toate drumurile din Himalaya

Foto: wikipedia.org

Nici nu-mi vine să le numesc drumuri – sunt mai degrabă poteci. Situate la 3.500 m înălțime de-a lungul lanțului muntos Himalaya, aceste cărări sunt pline de serpentine extrem de strânse și nu-ți pun la dispoziție decât o bandă în majoritatea cazurilor. O bandă în total, nu pe sens. Dacă nu era suficient, ai toate șansele să te trezești cu alunecări de teren sau în mijlocul unei inundații provocate de topirea zăpezii pe munte.

Autostrada Sichuan-Tibet (China)

Foto: memes.com

Orașele Chengdu din China și Lhasa din Tibet sunt unite prin 2,142 km de autostradă. E un drum frecventat de camionagii și poate dura până la 15 zile să-l completezi. Asta pentru că ești nevoit să circuli cu viteză mică din cauza serpentinelor gen ac de păr și adesea din cauza vremii nefavorabile. Alunecările de teren sunt la ordinea zilei pe-aici, iar statisticile arată că 75 la mie dintre șoferii care ajung pe autostrada Sichuan-Tibet își pierd viața în accidente. Stay the f*ck away from this one.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile