OZN-uri strălucitoare levitează deasupra Europei. Autoritatea Aviației a început o investigație

Share
66
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Ivan Rusev | screenshot YouTube, youtu.be/Od4mMOwI-d4

*Insert X-Files theme song*

The truth is out there” era mesajul din intro-ul fiecărui episod al „Dosarelor X”, în care agenții Mulder și Scully investigau fenomene paranormale, povești cu extratereștri și conspirații guvernamentale. Într-adevăr, se pare că adevărul e undeva acolo – mai exact, deasupra Irlandei.

Totul a început în dimineața de 9 noiembrie, vinerea trecută, la 08:47 (ora României). Pilotul unui avion British Airways, care zbura dinspre Montreal înspre Aeroportul Heathrow din Londra, a observat ceva super-dubios pe cer. Cică o lumină puternică a apărut din senin în partea stângă a aeronavei, după care a virat fulgerător înspre nord. Avea o viteză ireală și o traiectorie neobișnuită.

Pilotul a contactat turnul de control al aeroportului din Shannon (Irlanda), să afle dacă nu cumva se desfășoară vreun test militar prin zona respectivă. O fi vreo navă experimentală top-secret, s-a gândit. Controlorul de trafic aerian i-a răspuns că nu. Uite întregistrarea discuției:

Atunci a intrat pe fir și un pilor al Virgin Atlantic, care a confirmat faptul că primul nu avea vedenii și nici nu mințea: „Sunt mai multe obiecte care urmează același tip de traiectorie, două lumini puternice”. Aproape instantaneu, OZN-urile i-au dispărut din câmpul vizual, îndepărtându-se cu o „viteză astronomică, cam ca Mach 2”. Mach 2 înseamnă 686 m/s, adică dublul vitezei sunetului.

Când doi îți spun că ești beat, te duci la culcare. Iar când doi piloți din două avioane diferite îți spun că au văzut OZN-uri, începi o investigație. Chiar asta a făcut Autoritatea Aviației Irlandeze, în speranța că va desluși misterul fără să alarmeze întreaga planetă.

Acum, nu-ți face mari speranțe pentru un prim contact cu o civilizație extraterestră. De regulă, fenomenele astea stranii suprinse pe cer se explică prin meteoriți ajunși în atmosfera terestră, prototipuri de rachete lansate de Elon Musk, baloane meteorologice, lampioane, drone ș.a.m.d. Încă nu știm ce s-a întâmplat cu adevărat deasupra Irlandei, dar cel mai probabil explicația va fi de o banalitate dezamăgitoare.

Totuși, dacă ești un credincios înflăcărat într-ale OZN-urilor, nu e nevoie să călătorești până-n Irlanda ca să vezi spectacole extraterestre pe cer. E suficient să dai o fugă până-n Pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj-Napoca, considerată de jurnaliștii The Guardian a fi unul dintre cele mai bântuite 10 locuri din întreaga lume. Pe lângă spirite malefice, copaci cu trunchi curbat nefiresc sau ruine care dispar și reapar aleatoriu, mulți care s-au plimbat prin Hoia Baciu se jură că au văzut OZN-uri levitând deasupra lor. Dacă te pasionează mistere de-astea, Hoia Baciu ar putea fi Raiul pe Pământ pentru tine.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile