Perechea ta de blugi contribuie la distrugerea planetei

Share
15
Tweet
blugi
blugi Foto: unsplash.com

Cu toții avem în garderobă cel puțin o pereche de blugi.

Jeanșii sunt una dintre tendințele care au rămas în picioare de-a lungul multor generații, indiferent de gusturile vestimentare sau de vremea de afară. Dar oare știm care sunt consecințele achiziționării unei perechi de blugi?

Fabricarea unei singure perechi de blugi, începând de la producția materialului până la forma finită, necesită chiar și peste 15.000 de litri de apă. Producția bumbacului, unul din cele mai răspândite materiale, este mare consumatoare de resurse, si anum de apă, iar activitatea este poluantă din cauza vopselei folosite și a pesticidelor cu care sunt tratate plantațiile de bumbac.

Potrivit unui documentar, secarea Mării Aral, din Kazahstan, este pusă pe seama cultivării bumbacului și producția blugilor.

Marea a început să scadă odată cu anii ’60, după ce autoritățile sovietice au devait cursul a trei râuri pentru folosirea apei în industria textilă.

“În zilele noastre producem peste 100 de miliarde de piese textile din fibre noi, în fiecare an, şi planeta nu poate susţine aşa ceva”, a mărturisit Stacey Dooley, jurnalista BBC care a realizat documentarul „Fashions Dirty Secrets”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile