Adevărul despre droguri - Piaţa stupefiantelor, în continuă expansiune

Share
Tweet
droguri Foto: dpa / dpa picture alliance

Asta este concluzia ultimului raport mondial privind drogurile, publicat de ONU. Raportul trage un semnal de alarmă și subliniază faptul că piaţa drogurilor este în continuă creştere.

Canabis, cocaină și opiacee: consumul global de droguri a atins un nivel record. După cum se poate observa din Raportul ONU prezentat la Viena, în 2016, aproximativ 275 de milioane de bărbați și femei au consumat cel puțin odată droguri ilegale. Acum sunt 25 de milioane sau cu aproximativ 10% mai mult decât în trecut

"Este anul înregistrărilor record", a declarat expertul ONU pentru droguri, Angela Me, la prezentarea raportului cu cele mai recente cifre disponibile.

cocaina Foto: Christian Charisius / dpa picture alliance

De exemplu, producția mondială de cocaină a atins un maxim de 1410 tone. Raportul mondial privind drogurile in 2018 stabilește, de asemenea, un nou record în producția de opiu - cu 10 500 de tone mai mult decât în 2016.

Opioidele provoacă, de asemenea, cele mai mari daune consumatorilor. 76% din totalul deceselor asociate consumului de droguri sunt legate de consumul de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

„Rezultatele raportului din acest an arată că piețele de droguri devin mai mari - cu înregistrări uriașe în producția de cocaină și de opiu“, a declarat Iuri Fedotov, șeful Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate.

Cel mai consumat drog în lume rămâne cannabisul : 192 de milioane, sau cu 16% mai multe persoane decât în anul precedent, potrivit ONU.

Canabisul a crescut chiar și în întreaga lume, cu 27%, până la 4386 tone. Creșterea a fost deosebit de puternică în America de Nord. Potrivit experților, acest lucru ar putea fi legat în principal de legalizarea drogurilor în multe state americane.

canabis Foto: dpa picture alliance Przypnij na PinterestPodziel się

De asemenea, potrivit specialiștilor, consumul de droguri este în creștere, în special în rândul oamenilor care au peste 40 de ani.

În Germania, consumul de canabis în rândul persoanelor în vârstă de 45-64 de ani a crescut drastic.

450.000 de decese în fiecare an

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 450 000 de persoane mor anual din cauza consumului de droguri, dintre care 39% dintre acestea au peste 50 de ani.

Organizația Națiunilor Unite estimează că mai mult de 60% din decesele legate de consumul de droguri nu au loc din cauza supradozei, ci din consecințe indirecte, cum ar fi hepatita C și HIV.

Aproximativ 10,6 milioane de oameni isi injecteaza droguri. Mai mult de jumătate din grup trăiesc cu hepatită C, și o optime este infectată cu HIV.

Cercetătorii susțin că femeile preferă opiaceele și sedativele, iar bărbații optează pentru canabis și cocaină.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile