(P)La ce să te uiți dacă vrei să cumperi un televizor în 2018

Share
Tweet
43398572 xl

Smart TV, LED, OLED, 4K, HDR și lista poate continua! Tehnologia evoluează zilnic și apar permanent noi modele de televizoare, lucru care îi face pe clienți destul de confuzi!

În ziua de azi, există o gamă largă de televizoare high-definition și 4k Ultra HD, de la ecrane mici până la ecrane enorme ce par să nu se mai sfârșească, unele ce pot costa la fel de mult ca o mașină. Dacă ai în plan să-ți achiziționezi un televizor nou, atunci cu siguranță ai nevoie de ajutorul nostru!

LG 55UJ634V

Iată câteva sfaturi rapide:

Rezoluția televizorului

Te sfătuim să nu investești într-un televizor cu rezoluția mai mică de 4K. În magazine, pot exista consilieri care să încerce să te convingă să achiziționezi un televizor mai slab, de 1080p, pe motiv că sunt mai ieftine.

Dacă tot vrei să-ți schimbi televizorul, atunci cumpără-ți un model de viitor, un model care să-ți permită să vizualizezi filmele favorite la cea mai mare rezoluție!

Așteaptă-te să investești destul de mult!

Televizoarele din ziua de azi, pe cât sunt de multe ca model, pe atât sunt de costisitoare. Cu cât mai multe beneficii și specificații vine televizorul, cu atât crește și prețul acestuia.

Pentru un televizor de 50-55 inchi de pildă, cu o rezoluție de 4K e posibil să plătești aproximativ 500 de dolari. Pentru un model de 65 de inchi, prețurile pot ajunge și la 900 de dolari.

Nu cumpăra un televizor cu mai puțin de 120 Hz

Uită-te după funcția HDR

Abrevierea HDR vine de la High Dynamic Range. Pe înțelesul tuturor, un televizor cu această funcție oferă culori mai realiste și un contrast mai bun. În plus, imaginea nu se va distorsiona indiferent de unghiul din care privești.

OLED

LG OLED

Televizoarele de tipul OLED sunt mult mai performante și arată mult mai bine. Un ecran OLED arată mai bine decât un ecran LCD tipic, dar, firește, și prețul e mult mai mare.

Ignoră specificațiile pentru raportul de contrast

Când dorești să-ți cumperi un televizor nou, cel mai des te uiți la specificații. Acestea sunt pline de numere, care de care mai impresionante, dar pe care majoritatea clienților nici nu le înțeleg de cele mai multe ori și se lasă păcăliți de: cât mai multe numere, cu atât mai bine!

Porturi HDMI

Când îți cumperi un televizor, este recomandat să cauți unul care să aibă cel puțin patru porturi HDMI. Ba mai mult, dacă alegi un televizor 4K ar trebui să te interesezi și în ceea ce privește compatibilitatea HDCP.

Televizoarele curbate

DEMAX

Sunt foarte în vogă televizoarele cu ecran curbat, le gasesti pe Demax.ro la cele mai bune preturi. Ce-i drept, acestea arată foarte bine și dau casei un design unic, însă un lucru trebuie subliniat aici. Doar pentru că au ecranul curbat asta nu garantează că beneficiază și de o calitate a imaginii sporită.

Smart Tv

Majoritatea televizoarelor din magazine au și denumirea aceasta de Smart Tv. Ce înseamnă asta mai exact?

Televizoarele Smart Tv au acces ușor la o serie de aplicații cum e Netflix. Nu trebuie să te lași înșelat și să te gândești că e vorba despre cine știe ce specificații.

Sunetul

Difuzoarele Tv din ziua de azi nu mai sunt atât de performante deoarece ecranele devin din ce în ce mai subțiri. Cel mai bine este să îți cumperi și niște boxe pe măsură.

Dacă iei în considerare toate aceste sfaturi rapide, atunci îți va fi mult mai ușor să-ți alegi televizorul și data viitoare când vei merge la cumpărături vei ști exact ce cauți!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile