Postare pe Facebook-ul unui deputat PSD: „Dragă Uniune Europeană, ești o curvă satanistă”

Share
Tweet
Dragnea la un discurs la Sala Palatului, în timpul Congresului Extraordinar al PSD Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru, via hepta.ro

După mu*a dedicată Opoziției și Uniunii Europene de către Florin „Altă Întrebare” Iordache în plenul Camerei Deputaţilor, un alt deputat PSD întregește mesajul cu cuvinte concrete.

E vorba despre Vasile Cîtea, deputat PSD Iași, vicepreședinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației, membru al Comisiei pentru Învățământ și președinte al Federației Române de Box. Individul ăsta aparent important (dacă ne luăm după CV) a share-uit recent pe profilul personal de Facebook un articol cu titlu extrem de sugestiv pentru mentalitatea colectivă PSD: „Dragă Uniune Europeană, ești o curvă satanistă”.

Share-ul lui Vasile Cîtea Foto: Facebook, via Hotnews.ro

Articolul respectiv e o poezie fără rimă și fără măsură scrisă de actorul Florin Zamfirescu, care se auto-rezumă perfect într-unul dintre versuri: „Nu mai vreau cu tine, Uniune!”. Și e publicat pe site-ul OrtodoxINFO, o dubioșenie obscură despre care nici nu merită să te documentezi. Dar poți citi textul integral aici, ca să înțelegi despre ce vorbim.

Vasile Cîtea a fost profund mișcat de „opera” respectivă și – până la urmă – a onorat-o cu un share pe Facebook. Internetul i-a sărit în cap instant, criticându-l pentru atitudinea anti-UE reprezentativă pentru PSD în ultima vreme.

În ciuda backlash-ului, deputatul și-a susținut share-ul: „Este opinia unui om, iar eu o agreez. Are dreptate. Sunt lucruri care ar trebui respectate de Comisia Europeană”. Sigur, pentru că actualul Guvern vrea binele țării, iar UE și Opoziția pur și simplu nu înțeleg treaba asta.

Ideea e că o persoană publică implicată în atâtea activități care țin de bunul mers al întregii țări ar trebui să fie infinit mai atentă la ce distribuie pe Facebook, la materialele cu care își asociază numele. Gafele de genul ăsta îi dau de gol gândirea toxică, ceea ce ne bucură. Mersi, Zuckerberg, că ne ajuți să aflăm ce le trece prin cap politicienilor români!

Acum, nu zic că lui Cîtea i-ar ar trebui închis contul de Facebook. Nu avem nevoie de Poliția Internetului. E dreptul fiecăruia să citească orice mizerie îi place, să creadă orice aberație și să-și umple profilul personal de share-uri jenante, câtă vreme nu încalcă politicile rețelei sociale. Deci nu „ban” de pe Facebook îi trebuie, ci „ban” total din politică. Un om cu asemenea mentalitate n-are ce căuta în postura de reprezentant al cetățenilor.

Vasile Cîtea Foto: Screenshot youtu.be/lUnDH3c0CKw

Judecând după profilul lui, Vasile Cîtea pare a fi una dintre rotițele care fac mecanismul politic autohton să ruleze în marșarier, din multe puncte de vedere. N-o fi el un element-cheie în sistem, dar fiecare rotiță contează dacă vrei ca țara să evolueze. Și chiar vrem asta.

UPDATE: Între timp, Cîtea și-a șters postarea, probabil surprins și speriat de valul de ură din comentarii și de titlurile din presă. Bine că internauții au salvat la timp screenshot-uri, astfel că dovezile rămân. Nimic din ce ștergi de pe net nu e cu adevărat șters.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile