Vrei să fii înțelept și fericit? Potrivit unui nou studiu, ar trebui să consumi mai mult curry

Share
35
Tweet
curry Foto: iStockphoto

Dacă nu știi ce să mănânci diseară, oamenii de știință au o propunere.

Potrivit unui nou studiu, curry are un efect benefic asupra creierului și a stării de bine. Mănânci un preparat pe bază de curry și-ți îmbunătățești memoria, dar ești și mai fericit.

Asta este concluzia unui studiu publicat în "Jurnalul American de Psihiatrie Geriatrică“

Curcumina, un colorant natural, are efecte antiinflamatorii și antioxidante.

La studiu au participat 40 de adulți, cu vârste cuprinse între 50 și 90 de ani, care suferă de pierderi de memorie. Aceștia au fost împărțiti în două grupuri.

Un grup a primit 90 de miligrame de curcumină de două ori pe zi timp de 18 luni, în timp ce celălalt a primit doar placebo. Oamenii de știință au încercat să afle cum s-au schimbat valorile din sângele participantilor în timpul studiului, dar și la finalul cercetării.

Pacienții care au luat o doză zilnică de curcumină au prezentat o îmbunătățire a memoriei, a atenției și o ușoară îmbunătățire a dispoziției. Cei care au primit numai placebo nu și-au schimbat semnificativ starea.

Oamenii de știință intentionează să extindă studiul pe persoanele care suferă de o depresie ușoară pentru a afla dacă condimentele indiene au efecte antidepresive.

Un eșantion mai mare de persoane ar putea, de asemenea, să arate dacă creșterea dozei de curcumină are un efect asupra bolii Alzheimer.

Cercetătorii cred că acest condiment, curry, poate fi motivul pentru care majoritatea persoanelor din India nu suferă de Alzheimer.

"Nu se știe exact ce efect are curcumina asupra creierului, dar ce știm e că are abilitatea de a reduce inflamația creierului, care duce la boala Alzheimer și la depresie. ", a afirmat doctorul Gary Small, autorul studiului și directorul psihiatriei din UCLA Longevity Center.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile