Prea mult machiaj îți distruge cariera

Share
33
Tweet
machiaj Foto: Abertay University / Abertay University

Cel puțin asta spun oamenii de știință. Dacă vrei să fii o femeie de carieră, ar trebui să fii mai reținută cu make-up-ul.

Un studiu realizat în trecut a demonstrat faptul că machiajul înseamnă încredere în sine, curaj, atitudine și putere.

Astfel, oamenii de știință au concluzionat că ne petrecem mai mult de jumătate din viață purtând machiaj. Una din cinci femei refuză sa iasă din casă nemachiată.

Cercetarea a arătat că femeile încep să se machieze în jurul orei 08:00, iar toată treaba asta durează aproximativ 11 minute. Abia la ora 20:47, femeile se demachiază. De asemenea, 25% dintre acestea mărturisesc că nu se demachiază până la ora 22:30.

Recent, cercetătorii de la Universitatea Abertay au dorit să afle de ce femeile care poartă machiaj sunt creditate cu mai puțin calități de conducere.

Echipa de cercetători condusă de Christopher Watkins a prezentat 16 imagini cu diferite femei, machiate și nemachiate. Apoi, fotografiile au fost prelucrate cu un program de editare a imaginilor.

Ulterior, subiecții trebuiau să evalueze care dintre cele două femei ( cu machiaj și fără machiaj) pot fi un lider mai bun.

Rezultatul: Subiecții de sex masculin și de sex feminin au avut tendința de a oferi femeilor nemachiate mai multe abilități de conducere decât celor care purtau un make-up.

În schimb, în trecut, unele studii arătau faptul că purtarea machiajului mărește perspectivele de carieră ale femeii. Un studiu din 2016, realizat de Universitatea Harvard, a concluzionat că femeile care se machiază sunt mai respectate și promovate mai repede la locul de muncă

La urma urmei, cel mai frumos machiaj este zâmbetul. Iar acesta nu poate fi șters cu niciun demachiant din lume.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile