Președintele Coaliției pentru Familie neagă fenomenul violenței domestice în România, doar pentru că n-a simțit-o pe pielea lui

Share
31
Tweet
Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie Foto: Screenshot Youtube/bibliotecabaiamare

Mihai Gheorghiu neagă toate statisticile care-i contrazic percepția distorsionată asupra realității și e convins că eventualele cazuri de violență domestică în România sunt simple accidente.

Într-un interviu acordat celor de la Libertatea, președintele Coaliției pentru Familie a fost pus față-n față cu o mulțime de statistici îngrijorătoare cu privire la familia tradițională românească pe care o tot ridică-n slăvi. Din punctul de vedere al lui Mihai Gheorghiu, toți copiii bătuți de părinți și toate nevestele ucise de soți beți sunt simple accidente, nu un fenomen care să merite atenția CpF.

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie Foto: Screenshot video | libertatea.ro/ultima-ora/presedintele-coalitiei-pentru-familie-copii-batuti-femei-ucise-de-soti-accidente-2395246

63% dintre copiii români sunt bătuți constant de părinți. O spune organizația „Salvați Copiii”, după ce a chestionat aproape 1.500 de familii din 58 de localități din România. „Minciuni! Manipulare!”, strigă neîncrezător Mihai Gheorghiu, care crede că expresia „Bătaia e ruptă din Rai” a apărut de nicăieri (sau probabil a fost inventată de homosexuali).

„Eu nu cred. Ar trebui să ne uităm în jurul nostru. Dumneavoastră știți ce înseamnă 63 la sută? Să fim serioși! Nu știu cine face astfel de sondaje și ce vrea să demonstreze cu ele. Eee, organizația <<Salvați copiii>>… Mă rog. Salvați copiii de cine? De părinții lor, eventual”, comentează ironic Gheorghiu. „Acest procent este sigur fals”. Se zice „procentaj”, dar nu contează.

De ce e atât de sigur? Pentru simplul fapt că nu a fost bătut de propriii lui părinți și că nu cunoaște personal familii care să recunoască practica asta: „N-am această experiență. [...] Discutăm despre o realitate pe care noi toți o putem percepe cu ochii, cu urechile noastre”. Afirmația asta are tot atâta logică cât convingerea conspiraționiștilor că Pământul e plat din simplul motiv că nu pot vedea curbura planetei cu ochii lor.

Deși președintele CpF neagă procentajul de 63%, crede că totuși, poate, uneori, eventual, ar putea exista undeva prin țărișoara asta și două-trei familii obscure în care copiii sunt bătuți nițel de părinți: „Eu nu spun că nu există astfel de accidente...”. ACCIDENTE. Nu un fenomen național, ci excepții de la regulă.

Foto: 123rf.com

Jurnaliștii Libertatea i-au mai prezentat niște date oficiale ale Poliției Române, publicate în 2017 de Ministerul de Interne, conform cărora două românce sunt ucise de soți săptămânal. Răspuns: „Acest lucru ar trebui să-l discutați la Poliția Română”.

Dar cum rămâne cu Eurobarometrul de acum doi ani, studiu realizat în toate statele membre UE, conform căruia 55% dintre români consideră violul justificat în anumite condiții? Gheorghiu crede că-i doar o poveste, literatură de groază care lui nu-i place: „Nu cred că realitatea este atât de neagră pe cât vreți s-o prezentați”.

Foto: 123rf.com

Enervat de propria incapacitate de a comenta niște statistici și de propia ignoranță, Gheorghiu abandonează prematur interviul: „Dacă ați venit să-mi repetați aceste cifre, e un demers manipulator pe care îl resping și interviul se încheie aici”.

A mai vorbit totuși câteva secunde, suficient cât să recunoască impotența Coaliției pentru Familie în chestiunile care contează cu adevărat, precum sărăcia în care se zbat multe familii sau violența domestică. Deși se laudă că au organizat cea mai mare campanie de strângere de semnături din istoria României (pentru redefinirea familiei în Constituție), CpF-iștii nu sunt dispuși să facă același lucru și pentru propunerea unor legi care să înăsprească pedepsele pentru părinții abuzivi, spre exemplu: „Am făcut o campanie de strângere de semnături. Asta nu înseamnă că putem face campanii să scutim România nici de sărăcie, nici de vulgaritate, nici de corupție”.

Ba da, puteți face câte campanii vreți pe orice temă. Aveți 80.000 de voluntari care, chiar dacă nu muncesc pentru voi full-time, vă stau la dispoziție weekend de weekend. I-ați putea mobiliza pe toți într-o direcție utilă. Măcar să demarați o campanie națională de conștientizare a abuzului domestic, mai ales prin mediul rural. Dar n-aveți cum să-i convingeți pe oameni că asta e o problemă reală, câtă vreme voi nu credeți în ea.

Deci bătăile de-acasă sunt simple accidente, Poliția Română inventează statistici, iar Eurobarometrul e literatură de groază. Totul e lapte și miere în România, unde familia tradițională e compusă din sfinți de sex opus care dau naștere unor îngerași. Asta e bula în care trăiesc CpF-iștii, amenințată doar de pericolul maleficei comunități LGBT.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile