Președintele Republicii Moldova crede că femeile sunt inferioare

Share
23
Tweet
Foto: en.kremlin.ru

Egalitatea de gen și toleranța se bat cap în cap cu ortodoxismul, după mintea lui Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova a avut o revelație weekendul ăsta, după o vizită la Mănăstirea „Sf. Gheorghe” din satul Zloți (raionul Cimișlia). Cu ocazia Duminicii Triumfului Ortodoxiei, Igor Dodon a pupat niște icoane și și-a amintit brusc că femeile nu merită drepturi egale cu bărbații, iar toleranța e sinonim cu blasfemia.

Într-o postare pe Facebook, care a fost ștearsă ulterior, Președintele Moldovei și-a avertizat follower-ii că poporul lor e amenințat de învățături false, menite să le distrugă identitatea culturală: „Noi, moldovenii, sîntem un popor ortodox. Bunicii și străbunicii noștri au păstrat și promovat această credință de secole. În prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu învățături false, cum ar fi liberalismul, toleranța, egalitatea de gen”.

Dodon vorbește exact ca naționaliștii care protestează prin fața Muzeului Țăranului Român. Omul vrea ca moldovenii să gândească și să acționeze la fel cum o făceau bunicii și străbunicii lor, acum un secol, când accesul la informație era un lux. Creștinii adevărați nu evoluează – ăsta-i mesajul Președintelui.

Păi de ce și-a șters postarea, dacă asta-i părerea lui personală? Ne răspunde purtătorul de cuvânt al Președinției, Ion Ceban: „Din păcate, programul încărcat al Preşedintelui nu-i permite de fiecare dată să-şi administreze personal pagina de Facebook şi, de această dată, în textul postării, care nu a fost coordonat cu şeful statului, s-a strecurat o greşeală regretabilă din care cauză am retras teza care a lezat sentimentele mai multor grupuri disctincte din societate”.

O greșeală regretabilă”? Tratează sexismul și intoleranța de parcă ar fi un typo, o greșeală de scriere făcută din neatenție. Pe lângă faptul că explicația asta e ca atunci când spuneai pe mIRC: „Sorry, era prostu’ de frate-meu la calculator; el te-a înjurat”. E imposibil de crezut că o asemenea declarație se poate strecura prin profilul președintelui unei țări, fără ca el să aibă habar.

În vârstă de 43 de ani, Igor Dodon e Președintele Republicii Moldova din decembrie 2016 încoace.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile