Prima doamnă a Japoniei vorbește engleza la perfecție, însă nu și cu Trump

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Foto: Hepta

Și, sincer, can you blame her?

Într-un interviu recent acordat The New York Times, președintele american Donald Trump a povestit un pic despre cina G20, unde a fost așezat lângă prima doamnă a Japoniei, Akie Abe. Deși a numit-o „o femeie fantastică”, Trump a continuat prin a spune că e mare păcat că nu vorbește limba engleză - „nici măcar 'hello'” - și că asta a făcut ca cina să fie puțin... stânjenitoare.

Totul bine și frumos, doar că, de fapt, Akie Abe vorbește limba engleză. Și nu oricum, ci fluent chiar. Nu trebuie decât să cauți pe internet discursurile ei și-ai să te convingi. Uite:

Așadar, cum se face că Akie Abe nu a vorbit cu președintele american? Păi, în primul rând trebuie să știi despre ea că este o aprigă susținătoare a drepturilor omului - și mă refer aici la drepturile femeilor, drepturile comunității LGBTQ, dreptul la sănătate & so on. Până acum, nimic în comun cu Trump, ci dimpotrivă. În propriile-i cuvinte: “I want to help build a society where anyone can conduct happy, enriched lives without facing discrimination.” În al doilea rând, e femeie, despre care știm că nu sunt văzute prea bine de Donald Trump (vezi „grab them by the pussy” și „da, m-aș culca cu fiică-mea”). Așadar, e ușor de înțeles de ce Akie Abe nu ar fi vrut să poarte vreo conversație cu gigantul Cheeto Puff, și ar fi preferat, în schimb, să pretindă - timp de DOUĂ ore - că nu vorbește limba engleză.

Sursă: GIPHY

În ochii mei și ai multor femei, e safe să spun că Akie Abe e o eroină. Și pe lângă asta, este și extrem de relatable, cum au remarcat mulți utilizatori de Twitter în ultimele zile:

Acum serios, totuși, tu n-ai fi procedat la fel?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile