Învață să crezi în tine și în visele tale – Ea este prima femeie cu sindrom Down care a câștigat un concurs internațional de frumusețe

Share
Tweet
kate Foto: Instagram / kategrantmodel, Facebook / Deirdre Grant

Tipa asta a reușit să dărâme toate stereotipurile legate de frumusețe, după ce a câștigat un concurs de frumusețe.

În ultima vreme, tot mai multe companii și modele încearcă să distrugă toate tiparele de frumusețe impuse de societate și de media. Iar combaterea idealului de frumusețe este importantă.

Asta a vrut să demonstreze si un tânăr model cu sindromul Down care a câștigat un concurs internațional de frumusețe.

Kate Grant și-a dorit să devină model încă de la vârsta de 13 ani. A participat la Săptămâna Modei din Belfast și a fost model pentru mai multe magazine de haine din orașul ei natal Cookstown. Deși doctorii nu promiseseră un viitor bun, nu a renunțat la visul ei.

A atras atenția oamenilor când mama ei a publicat pe internet o fotografie cu Kate, îmbrăcată într-o rochie de seară. Imagine care asta a fost distribuită de 26.000 de ori. Fotografia a atras atenția organizatorilor competiției Teen Ultimate Beauty of the World, care au invitat-o să participe la concurs. A acceptat și n-a regretat nicio clipă.

Astăzi, Kate are 19 ani și a devenit câștigătoare concursului Teen Ultimate Beauty of the World. Este prima dată când o fată cu sindromul Down câștigă o astfel de competiție.

A reușit să cucerească juriul competiției și a fost aleasă drept cea mai frumoasă femeie din lume din 40 de candidate.

Anul viitor, Kate va face parte din juriul concursului și, în același timp, va deveni mentorul concurenților.

După victorie, Kate a ținut un discurs, exprimându-și speranța într-o societate în care toată lumea este egală. Ea dorește ca, în timp ce învinge toate stereotipurile și vestile proaste ale medicilor, să fie inspirație pentru fetele care cred în visele lor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile