Firea mai dă o pomană de 1 milion de euro din banii bucureștenilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
274
Tweet
Sursa foto: facebook.com/gabifirea

Am început săptămâna bine. Luni, Consiliului General al Municipiului București a aprobat proiectul de rectificare a bugetului PMB, iar, printre altele, Catedrala Mânturii Neamului primește încă o pomană de un milion de euro de la „duamna” Firea. Să ne înțelegem, un milion de euro din banii bucureștenilor, bani cu care s-ar fi putut face multe alte lucruri.

Prin această rectificare au primit bani și spitalele: 4,4 milioane euro. Din această sumă, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila primește 2,9 milioane euro pentru reparații curente și achiziționarea de aparatură, iar Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia primește 1,5 milioane euro, pentru dotarea cu pături și echipamente medicale.

Având în vedere că nu toți bucureștenii sunt ortodocși, este de neînțeles de ce Primăria dă cu atâta ușurință bani pentru ridicarea unui lăcaș de cult care va fi destinat doar unei părți a bucureștenilor din banii cărora a fost dată „pomana”.

Într-un comunicat de presă al PMB se arată că pomana a fost dată ca „răspuns la solicitarea făcută de Patriarhia Română de a sprijini lucrările la Catedrala Întregirii Neamului” - greșind astfel și numele, pentru că în România nu există Catedrala Întregirii Neamului, cea din București se numește Catedrala Mânturii Neamului. Mă rog...

Decizia de a da un milion de euro în plus pentru Catedrala Întregirii și Mântuirii și cum i-or mai spune enoriașii Gabrielei Firea, a fost criticată de cei de la USR:

„Priorităţile Capitalei, investiţiile în infrastructura Capitalei, în şcoli, în spitale sunt lăsate la o parte şi cheltuim bani pe lucruri pe care cetăţenii nu le consideră, în opinia mea, prioritare.”, a declarat Roxana Wring, consilier general USR.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile