Primul transplant de penis şi de scrot a fost realizat în SUA - Ce a implicat procedura?

Share
Tweet
transplant Foto: www.shutterstock.com

Succesul transplantului de penis este o premieră în medicină. Încă puțin și ar putea fi reeditat si în România.

O echipă de medici de la spitalul Johns Hopkis din SUA a reușit să scrie istorie. A realizat primul transplant de penis şi scrot. Beneficiarul este un veteran rănit de explozia unei bombe în Afganistan. Cu toate astea, acesta a dorit să rămână anonim.

Operația a avut loc pe 26 martie și a durat 14 ore. A fost nevoie de o echipă formată din nouă chirurgi plasticieni, doi chirurgi urologi și o echipă de anesteziști, asistente medicale și tehnicieni.

Pacientul a suferit mai multe răni în zona pelvisului și în zona peretelui inferior abdominal.

Iar medicii au folosit pentru transplant penisul, scrotul şi o parte din peretele abdominal ale unui donator decedat.

I-au fost afectate și testiculele, însă rănitul nu a primit ţesut testicular de la donator.

„Am luat o decizie la începutul programului să nu transplantăm ţesut care generează spermă. Şansa ca materialul genetic de la donator să ajungă la copiii pacientului ar ridica probleme etice dificile.”, a declarat Damon Cooney, unul dintre cei nouă chirurgi din echipă.

"Rănile din război cauzează mari suferințe, desfigurări și dizabilități, dar ne forțează și să facem noi descoperiri medicale“, a mărturisit dr. W.P. Andrew, unul dintre chirurgii care au participat la acest transplant.

Chiar dacă până în prezent au mai fost efectuate trei transplanturi de penis, în Africa de Sud, în 2014, şi în Statele Unite, în 2016, ăsta este primul caz în care transplantul nu implică doar penisul, ci şi ţesutul din jur.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile