Propagandă politică într-o biserică din România. Primarul comunei: „E un semn bun, ceva frumos și constructiv”

Share
12
Tweet
Slujba de promovare a referendumului în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bănești, Prahova Foto: Facebook/Ovidiu Neacșu | facebook.com/photo.php?fbid=10157994112788228&set=a.10151976481953228&type=3

Dumnezeu vrea să mergi la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. Cel puțin, asta au înțeles credincioșii din comuna Bănești, județul Prahova, care au ajuns să se închine la PSD și PNL.

Dacă în București Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului sunt în aceeași curte, în comuna Bănești (Prahova) politica și religia au fuzionat complet. Scena politică s-a mutat oficial în biserica „Adormirea Maicii Domnului” ca să facă propagandă pro-referendum, să-i îndemne pe credincioși să meargă neapărat la vot pe 6-7 octombrie.

Credincioșii manipulați Foto: Facebook/Și noi suntem Familie | facebook.com/sinoisuntemfamilie/photos/a.222621651565487/466746413819675/?type=3

Primarul comunei, Gheorghe Stoica (PSD, evident), e entuziasmat de blasfemia asta mizerabilă și impardonabilă în secolul XXI: „A fost interesantă întâlnirea. A impresionat pe toţi pentru că a fost pentru prima dată când biserica este cu politicienii. E un semn bun. A fost ceva frumos şi constructiv”. Dumnezeule, e fix ceva ce ar spune un personaj idiot dintr-o comedie proastă. Pare ireal.

Același primar SF povestește cine sunt dubioșii imorali tolăniți la masă, cu spatele către altar: „Au fost de la toate partidele politice. Iulian Dumitrescu de la PNL, Bogdan Toader de la PSD, senatorul PSD Emanoil Savin, doamna Graţiela Gavrilescu (ALDE; viceprim-ministru și Ministrul Mediului), protopopul de Câmpina şi toţi primarii şi preoţii din Protoieria Câmpina”. Da, fix toate partidele politice.

Foto: Facebook/SIMFONIA FLORILOR

Bun (deloc), dar ce s-a discutat concret acolo? „S-a spus să iasă lumea la vot, să voteze fiecare cum doreşte. Orientarea a fost că e bine să ţinem cont de biserică”, continuă Gheorghe Stoica. Practic, a fost un contraatac la adresa boicotării referendumului, strategie care ar împiedica validarea alegerilor prin neîndeplinirea cvorumului.

Primarul estimează că peste o sută de persoane au fost prezente în biserică la slujba/ședința asta incredibilă. Și nouă ni se părea revoltător faptul că preoții distribuie prin școli pliante propagandiste pro-referendum... Băneștenii au dus propaganda la un cu totul alt nivel.

Asta în condițiile în care cică Biserica nu face politică, afirmație făcută în repetate rânduri de reprezentanții BOR. Poate că nu o face direct și nu întotdeauna pe față, dar uite că e intermediarul perfect. Biserica Ortodoxă Română nu face politică așa cum nici Charles Manson nu omora cu mâna lui: îi convingea pe alții s-o facă pentru el, dar rezultatul era același.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile