Studiu: Relaţiile de prietenie dintre bărbați afectează relaţiile de cuplu

Share
22
Tweet
prietenie intre barbati Foto: @colehutson / unsplash.com

Cine sunt prieteni mai buni: bărbații între ei sau femeile între ele?

Prietenia între bărbați este o prietenie adevărată, spun oamenii de știință.

Un studiu britanic a dezvăluit faptul bărbaţii apreciază mai mult timpul petrecut cu cei mai buni prieteni decât compania iubitelor lor.

Ops, nu sună mai bine, dar ăsta e adevărul. Bărbații consideră mai amuzante ieșirile cu cei mai buni prieteni, decât timpul petrecut cu propriile lor iubite. Să reprezinte aceste legături de prietenie o amenințare la adresa relațiilor de cuplu?

Cercetătorii de la Universitățile din Winchester și Bedfordshiere au efectuat un studiu pe baza unor interviuri cu 30 de studenți de sex masculin, fiecare dintre ei având o relație de dragoste și o relație de prietenie cu un bărbat, în ultimele 12 luni.

Tinerii au dezvăluit că se simt mai puțin criticați de cei mai buni prieteni decât de iubitele lor. Potrivit rezultatelor studiului, 28 dintre studenți au recunoscut că preferă să discute problemele personale cu un prieten decât cu o iubită.

"E ca și când ai avea o iubită, dar persoana de lângă tine nu îți este iubită, deși ne sunăm tot timpul, așa cum fac cuplurile sau cum se comportă cei cu relații de lungă durată", a declarat un student participant la studiu.

"Bărbații împărtășesc o înțelegere progresistă a dragostei, care poate exista între doi oameni fără nevoia de sex. Participanții noștri au mărturisit că o relație de prietenie cu o persoană de gen masculin le-a oferit o stabilitate emoțională ridicată, confesare emoțională și o mai bună rezolvare a conflictelor", a concluzionat unul dintre autorii studiului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile