Punem pariu că n-o știai pe asta? O cursă în roller-coaster te ajută să elimini pietrele de la rinichi

Share
Tweet
roller coaster Foto: Jacob Ammentorp Lund / istock

Dacă ai căutat tot felul de leacuri minune ca să elimini pietrele de la rinichi, e timpul să iei o pauză. Lasă totul deoparte și hai într-un parc de distracții.

Poate că nu o să-ți vină să crezi, dar potrivit specialiștilor, o tură de roller coaster te poate ajuta să elimini pietrele de la rinichi.

Cercetătorii au descoperit că o cursă cu Big Thunder Mountain Railroad, din parcul de distracții Disney World din SUA, ar putea ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi, potrivit unui nou studiu.

Totul a început de la mărturiile pacienților care au dat o tură cu Big Thunder Mountain Railroad. Aceștia au declarat că au scăpat de pietrele de la rinichi.

”Am avut pacienți care mi-au spus că după ce s-au dat într-un roller coaster în parcul de distracții Disney World, au putut elimina pietrele de la rinichi”, a declarat David Wartinger, cercetător la Universitatea Michigan, SUA.

Iar pentru a se convinge singuri, medicii au creat un rinichi artificial 3D și s-au dus cu el să se dea în roller coasterul respectiv.

În interiorul rinichiului au pus trei pietre reale, eliminate de un pacient. O piatră a avut 4,5 milimetri, o alta, 13,5 mm și una de 64.6 milimetri. Au dat rinichiul artificial de 20 de ori în roller coaster.

Atunci când au stat în spate, 64% dintre pietre s-au eliminat. Iar când s-au așezat pe locurile din față, doar în 17% din cazuri pietrele au fost eliminate

”În total, pentru acest experiment am folosit 174 pietre, de toate mărimile și formele. Rezultatele au apărut doar în cazul roller coasterului Big Thunder Mountain, nu și la celelalte”, a spus Wartinger.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile