S-a deschis în România un magazin gol unde poți dona haine persoanelor nevoiașe

Share
107
Tweet
The Empty Shop Foto: Facebook

În loc să arunci la gunoi hainele care nu-ți mai plac, acum ai ocazia să faci niște oameni fericiți.

Astăzi s-a deschis în Promenada Mall (Calea Floreasca 246B, București) un magazin care poate părea bizar la prima vedere. E complet gol și pare în plină renovare. De fapt, „The Empty Shop” e gol tocmai pentru ca tu să-l umpli.

Foto: Facebook

În perioada 5-18 aprilie ești așteptat la parterul mallului, în spatele biroului Info Point, să-ți lași hainele pe care nu ai de gând să le mai îmbraci vreodată. Câtă vreme se află într-o stare bună, ele vor fi sortate, curățate și împrospătate. La final, alături de ONG-ul „Let’s Do It, Romania!”, reprezentanții magazinului vor dona hainele copiilor și familiilor nevoiașe.

Inițiativa face parte din proiectul „Let’s Share & Care!”, care își propune să susțină copiii din comunitățile sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, și să combată risipa prin refolosirea resurselor. Voluntarii colectează haine, jucării, rechizite, mobilier și orice altceva merge refolosit.

Andrei Coșuleanu, Project Manager la „Let’s Do It, Romania!”, explică de unde a pornit conceptul magazinului: „Ideea unui centru de minerit urban a luat naștere în 2013 – pe atunci organizam acțiuni punctuale de colectare de resurse si susținere a unor comunități. La finalul anului 2016 am luat decizia de a crea un proiect integrat, cu un impact mult mai mare, pe care să-l prezentăm potențialilor parteneri. Vrem să contribuim în mod real la dezvoltarea durabilă a României și vom susține comunitățile care își asumă un progres în următorii ani”.

Foto: Facebook

„Let’s Do It, Romania!” (apreciez maxim virgula aia) e cea mai mare mișcare socială de la noi din țară, cu peste 1,4 milioane de voluntari implicați în 8 ani de activitate. Totul a început în septembrie 2010, când 200.000 de români au ieșit din proprie inițiativă să ne curețe străzile, cea mai mare acțiune de voluntariat la vremea respectivă în România.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile