Să ne rugăm pentru preotul român care a pierdut 60.000 de Euro la păcănele

Share
68
Tweet
Păcănele Foto: Shutterstock

Dă-i, Doamne, mai mult noroc data viitoare!

Arhimandritul (?!) Vitalie Victorin Danciu, fostul stareț al Mănăstirii Golia din Iași, tocmai ne-a amintit de ce nu poți avea încredere în popi. Omul lui Dumnezeu împrumutase în vara lui 2012 nu mai puțin de 53.000 Euro de la un funcționar al Primăriei Iași, Gabriel Gherghesanu, iar averea a dispărut ca prin minune.

Vitalie și-a folosit harul oratoriei ca să-l vrăjească pe Gherghesanu, convingându-l că are nevoie de bani pentru restanțe la utilitățile mănăstirii și pentru lucrări de restaurare. Poate chiar asta avea de gând să facă, dar Satana i-a furat mințile și l-a îndemnat să investească toată averea în... păcănele.

Vitalie Danciu Foto: reporteris.ro

Cică același Ghergesanu i-ar mai fi împrumutat încă vreo 7.000 cu altă ocazie, bani primiți de la fi-su care lucrează în Austria. Când a văzut că Vitalie nu-i mai înapoiază banii, l-a pus să declare datoria în scris. Zis și făcut, iar ștampila Mănăstirii Golia de pe document dovedește treaba asta.

De unde să-și plătească datoria bietul părinte, dacă a avut ghinionul să piardă toți banii? Păcănelel alea, domn’e, sunt unealta ghiavolului... Nu-i problemă: Gherghesanu a dat în judecată mănăstirea și a câștigat. Prin executare silită, Mănăstirea Golia trebuie acum să-i plătească funcționarului câte 4.000 Euro în fiecare lună, până acoperă totul.

Doamne, ajută!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile