Scrisoarea de adio a scriitoarei Virginia Woolf este definiția iubirii

Share
Tweet
scrisoare Foto: Promo / Noizz.rs

Virginia Woolf, o scriitoare britanică, și-a luat viața pe 8 martie, anul 1941.

Și-a umplut buzunarele de la palton cu pietre și a pășit în râul Ouse, aflat în spatele casei sale, și nu a mai ieșit la suprafață.

Însă, înainte de a face pace cu viața, îi lasă soțului pe birou o scrisoare. Nu este o scrisoare de adio, ci una de despărțire de cel mai bun prieten:

"Sunt sigură că înnebunesc iar. Simt că nu mai putem trece din nou prin acele momente îngrozitoare. Și că nu-mi voi mai reveni de data asta. Încep să aud voci și nu mă pot concentra. Așa că voi face cea ce pare a fi cel mai bun lucru. Mi-ai dăruit cea mai mare fericire posibilă. Ai fost în toate privințele tot ceea ce putea fi cineva mai bun pentru mine. Nu cred că doi oameni ar fi putut fi mai fericiți înainte ca această boală teribilă să apară. Nu mă mai pot împotrivi. Știu că îți distrug viața, că fără mine ai putea lucra. Și vei lucra, știu. Vezi, nici măcar nu mai pot să scriu cum se cuvine. Nu mai pot citi. Ceea ce vreau să spun e că ție îți datorez toată fericirea vieții mele. Ai fost întru totul răbdător cu mine și nemăsurat de bun. Vreau să spun asta – ceilalți o știu deja. Dacă cineva m-ar fi putut salva, tu ai fi fost acela. Toate au dispărut cu excepția certitudinii bunătății tale. Nu pot să-ți distrug viața în continuare. Nu cred că doi oameni ar fi putut fi mai fericiți decât am fost noi".

Virginia Woolf este considerată una dintre cele mai mari romanciere ale secolului al XX-lea, fiind unul dintre reprezentanții de seamă ai curentului modernist.

Tu când ai scris ultima oară o scrisoare de dragoste?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile