Se pare că toți avem plastic în noi

Share
Tweet
studiu
studiu Foto: Bernd Wüstneck / dpa picture alliance

Cercetătorii au descoperit microplastice în probele de materii facale, la subiecți din întreaga lume.

Potrivit unui studiu pilot, cercetătorii din Austria au descoperit pentru prima dată microplastice în probele luate din intestinele umane. Piesele mici au fost găsite la fiecare participant din eșantion, într-un experiment care a încercat să estimeze cantitatea de plastic pe care o mâncăm și o bem în fiecare zi.

Subiecții cu vârsta cuprinsă între 33 și 65 de ani, care trăiesc pe diferite continente și nu se cunosc, au ținut un jurnal de hrană timp de o săptămână și apoi au dat mostra. La acel moment, toți participanții au consumat alimente învelite în plastic sau băuturi la PET.

Majoritatea au mâncat și pește sau fructe de mare. Se estimează că aproximativ 2 până la 5% din totalul producției de plastic se termină în mare, unde este consumat de pești și alte creaturi marine. Cantități semnificative de microplastice au fost detectate în ton, homar, creveți și midii.

"În laboratorul nostru, am reușit să detectăm nouă tipuri. Cele mai obișnuite materiale plastice au fost polipropilena și polietilenă-tereftalat (PET). Ambele se găsesc frecvent în ambalajele pentru alimente și băuturi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile