Se scumpesc parcările în București, ca să ne trezim cu și mai multe mașini lăsate aiurea pe trotuar

Share
179
Tweet
O să vedem tot mai des asta Foto: Facebook

Dacă șoferii deja blochează trotuare și benzi întregi de circulație, stai să vezi ce haos o să fie de-acum înainte.

Firea ne-a promis că face revoluție în trafic și, după doi ani de ridicat statui și finanțat catedrale, în sfârșit are de gând să facă ceva în sensul ăsta. Problema e că planul ei va înrăutăți situația, cel mai probabil.

Primăria Capitalei vrea să împartă orașul pe zone în ce privește tarifarea parcării și să mărească prețurile dinspre periferie înspre centru. În inima Bucureștiului, prețul va ajunge la valoarea absurdă de 10 lei/oră. Proiectul va fi votat în ședința de azi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Parcarea subterană de la Universitate

Zona 0”, unde se va aplica tariful de 10 lei/h, cuprinde parcările dimprejurul: Intercontinetal, Piaţa Unversităţii, Cocor și Unirea. Parcarea va fi limitată la durata de două ore, după care tariful crește până la 20 lei/oră.

Zona 1”, care cuprinde Piața Victoriei și străzile Iancu de Hunedoara – Polonă – Şincai – Mărăşeşti – Berzei – Buzeşti, tariful va fi de 5 lei pe oră în intervalul 06:00 – 18:00 și de 2,5 lei/h între 18:00 și 06:00.

În fine, „Zona 2” e situată între „Zona 1” și periferie. Tariful aici va fi de 2,5 lei/oră între 06:00-18:00 și de 1,5 lei/oră între 18:00-06:00.

Asta în condițiile în care prin parcările cu plată deja suflă vântul. Bucureștenii preferă să-și lase mașinile pe trotuare, pe banda 1 a șoselelor sau chiar pe treceri de pietoni, numai să fie moca și cât mai aproape de destinație. Așa ajung să blocheze total accesul pietonilor pe trotuar, să reducă vizibilitatea înaintea trecerilor de pietoni sau să favorizeze ambuteiajele prin intersecții.

Îi înțelegem parțial: nimeni nu vrea să dea 5 lei pe oră dacă petrece 8-9 ore la birou. Atât costă în momentul de față un loc în parcarea subterană de la Universitate, spre exemplu. Înseamnă 40-45 lei aruncați pe geam zilnic. Dacă taxa ar fi de un leu pe oră, să zicem, bag mâna-n foc că parcările s-ar umple cât ai clipi.

În loc să încurajeze șoferii să parcheze regulamentar, măsura propusă de Primăria Capitalei face fix opusul. Când citești pe afiș „PARCARE: 10 LEI/H”, nu mai stai pe gânduri: pleci de-acolo cu scârț.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile