Credința bate știința: se taie bani de la Cercetare, ca să primească Catedrala Mântuirii încă 115,5 milioane de lei

Share
4.4K
Tweet
Patriarhul la Catedrală

Așa stă treaba cu prioritățile în România anului 2018...

Prima rectificare bugetară din 2018 îmbogățește Secretariatului General al Guvernului cu 150 milioane de lei, dintre care 115,5 milioane se vor duce către Catedrala Mântuirii Neamului. Dar banii ăștia nu au apărut din senin, ci sunt strânși din tăieri bugetare pe la alte ministere. Mă refer mai ales Ministerul Cercetării, care iese pe minus cu 122 milioane de lei.

Deci s-a hotărât că cercetarea științifică, dezvoltarea tehnologică și inovarea la nivel național sunt nimicuri în comparație cu finalizarea unei singure clădiri absolut inutile. Românii au nevoie de credință, de îndrumare spirituală, nu de tehnologie. Trebuie să îngenunchieze și să pupe orice le întinde popa, nu să-și pună întrebări și să se dezvolte în vreun fel. Așa stă treaba cu prioritățile pe la noi.

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Foto: Screenshot YouTube/Partidul Social Democrat | youtu.be/BVEn8iv8oxs

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că e absolut normal și corect caCatedrala să primească încă 115,5 milioane de lei: „Eu cred că este normal, logic, de bun simţ şi legal pentru un contract aflat în derulare, care are nevoie de plăţi pentru a se respecta cu ceea ce s-a angajat cu partea de constructori, şi pentru un obiectiv atât de importat pentru întreaga noastră ţară, să alocăm bani, pentru ca în luna noiembrie să fie, cum ni s-a promis de către Patriarhie, prima slujbă a acestui nou locaş de cult, într-un an în care pe care toţi îl văd să fie unul frumos, Anul Centenar. E o abordare logică, corectă”.

Deci ăsta e obiectivul principal al României: să avem o catedrală atât de mare, încât să fie vizibilă din ceruri. Cum rămâne cu învățătura biblică conform căreia adevărata biserică e în sufletul fiecăruia, nu între patru pereți?

Foto: MIRAIL.MIHAI, via Wikimedia Commons | commons.wikimedia.org/wiki/File:Romanian_People%27s_Salvation_Cathedral_Bucharest_11.2.png

Toți ăștia care aruncă non-stop cu bani în Catedrală, fie că-i Gabi Firea, fie că-i cine știe ce ministru, ar trebui să-și scoată Biblia de la naftalină și să recitească capitolul 23 din Evanghelia pentru Matei. E pasajul în care Iisus dă de pământ cu liderii religioși care transformaseră Biserica într-o afacere și care „toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni”.

„Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţie. Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege”, cică a zis Iisus.

Revin la veșnicele întrebări: avem nevoie de Catedrala Mântuirii Neamului? Credincioșii nu se pot ruga ca lumea până nu îngenunchiază în clădirea asta monstruoasă? Îi aude mai bine Dumnezeu de-acolo? Răspunsul ni-l oferă chiar Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, părintele Ciprian Grădinaru: „Adevărata credință se poartă în suflet, cu multă discreție, fără spectacol sau fără să fie folosită în scopuri meschine”. Deci nu.

Mai mult decât atât: de ce e așa important să fie gata Catedrala până pe 30 noiembrie? Că de-aia se tot pompează milioane de Euro în ea: din panică, din grabă. Ce-ar fi ca pur și simplu să dea pe pauză lucrările atunci când rămân fără bani și să le reia abia după ce mai strâng niște donații în Cutia Milei? Încet, dar sigur.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile