S-a dovedit că sexul influențează productivitatea la locul de muncă

Share
24
Tweet
sex Foto: shutterstock.com

Te-ai gândit vreodată că productivitatea ta la locul de muncă poate fi influențată de timpul pe care ți-l petreci în dormitor alături de jumătatea ta?

Se pare că sexul contează mai mult decât ți-ai imaginat tu vreodată, pentru că ne influențează întreaga stare de spirit.

Cel puțin asta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință în urma unui studiu.

Cercetătorii au supravegheat, timp de două săptămâni, activitatea a 159 de persoane căsătorite. În tot acest timp, cuplurilor li s-au cerut să răspundă la următoarele întrebări:

1.Cum a fost ziua de astăzi?

2. Care este statutul relației tale?

3.Cât timp v-ați petrecut împreună azi?

4. Cât de mulțumit ești de relație?

La finalul studiului, s-a demonstrat că cei care au o viață sexuală activă au fost mai bine dispuși la birou. De aici rezultă productivitatea și o satisfacție mai mare la job.

”Menținerea unei relații sănătoase care include o viață sexuală sănătoasă ajută angajații să fie fericiți și implicați în munca lor, ceea ce este avantajos atât pentru oameni, cât și pentru compania în care lucrează”, a declarat autorul studiului, prof. asoc Keith Leavitt, de la Colegiul de Afaceri al Universității de Stat din Oregon.

În plus, în timpul studiului s-a demonstrat că stresul de la locul de muncă afectează viața sexuală a multora dintre noi.

”Este un reminder că sexul are beneficii sociale, emoționale și psihosociale și este important să îl transformați într-o prioritate”, spune prof. Leavitt.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile