Sfânta Escrocherie: Biserica îți fură 2% din impozitul pe venit, dacă nu ești pe fază

Share
164
Tweet
Daniel, împăratul nostru neoficial

Verifică-ți mai des cutia poștală! Altfel, te poți trezi că ăia 2% se duc direct în buzunarul vreunui preot dubios care și-așa dă pe-afară de bani.

Biserica Ortodoxă Română nu se mai satură de bani. Cea mai nouă strategie a oamenilor lui Dumnezeu pare să fie „pescuitul” la ANAF prin trimiterea de formulare 230completate în numele altora. Asta a descoperit un nemțean pe nume Marius Gabur, care s-a trezit ieri cu un plic halucinant în cutia poștală.

Era o notificare de la Agenția Națională de Administrare Fiscală prin care i se „amintea” că a optat pentru virarea a 2% din impozitul pe venit către Parohia Pogorârea Sfântului Duh - Gară din Piatra Neamț. Știi care-i problema? Tipul nici măcar nu auzise vreodată de biserica aia și nu semnase nimic în sensul ăsta.

Situația e cu atât mai absurdă cu cât ANAF i-a dat termen de 30 de zile să infirme în scris treaba asta, în cazul în care s-a comis vreo greșeală. Dacă nu reacționează în niciun fel, banii i se duc automat la parohie.

Tipul sună la ANAF pentru lămuriri, dar degeaba. I se spune că trebuie neapărat să meargă personal până la un ghișeu și să depună notificarea cu mențiunea că nu e de acord să-i vireze preotului banii. „Am întrebat așa, știu că degeaba, dacă e normal ca din banii și din timpul meu să răpesc pentru a anula ceva ce eu nu am semnat, completat, dorit vreodata să fac. Au zis că da, trebuie!”, scrie Marius pe Facebook. Normal că trebuie, la cât de înapoiate sunt instituțiile statului.

Până la urmă, omul reușește într-o pauză de muncă să ajungă la ANAF Piatra Neamț, acolo unde primește un al doilea șoc: „La ghișeu aflu că nu se știu foarte multe informații despre acest lucru, doar că au venit 1000 de formulare 230 de la <<PAROHIA bisericii de la gară>> (nu stau în zonă și nu am completat vreodată nimic pentru ei)”.

O MIE de formulare trimise de parohia aia în numele altora, îți dai seama? „Nu îmi vine să cred ce schemă de furt au conceput popa de la gară și cu cineva de la ANAF Neamț. Adică cineva, un aghiotant de-al șerifului de la gară a stat cu nopțile și a completat 1000 de formulare cu toate datele, eventual a avut și CNP-uri, de pe vreun CD cu <<Listă Firme>> sau ceva, totul mai puțin semnăturile. Apoi, le-au trimis la ANAF <<la pescuit>>. [...] Schema este foarte inteligentă, dar nu și legală”.

Într-adevăr, ingenios. Din mia aia de potențiale victime, îți dai seama că mulți nu o să se deplaseze până la ANAF ca să anuleze cererea falsă. Unii nu-și vor verifica deloc cutia poștală, alții vor spune „Mă doare-n cur”, iar cei mai credincioși o vor lăsa așa din teamă de Dumnezeu, de popă, de gura lumii. Toți oamenii ăștia o să-și vireze 2% din impozitul pe venit către Sfântul Duh de la Gară, fără să fi optat vreodată pentru asta.

E un mister total de unde a făcut rost parohia de datele personale ale lui Marius, în condițiile în care el nici măcar nu le-a trecut pragul vreodată: „Eu nu am mers la respectiva parohie nici măcar o dată, doar am trecut pe trotuar prin fața instituției. Hmm... sper că nu au cititoare de cărți de identitate contactless...”.

Postarea lui Marius pe FB a strâns până acum 1.300 de reacții, 1.100 de share-uri și 277 de comentarii. Unii îl încurajează să facă plângere penală pentru fals și uz de fals, iar alții vin cu soluții mai... drastice: „Trebuie reînființată ghilotina pentru popi și parlamentari”.

Până una-alta, știm care-i primul lucru pe care-l facem când ajungem acasă: ne verificăm cutia poștală. Dacă tu nu ai optat pentru o anumită destinație a celor 2%, procentajul ăla trebuie să meargă automat la stat – în niciun caz la BOR.

Haideți să fim atenți și să dăm cei 2% cuiva care merită. Eu unul, după experiența asta, clar o să am grijă de 230-ul meu”, încheie Marius Gabur. Așa să facem cu toții!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile