24 tipuri de șofer pe care îi întâlnești pe șoselele din România

Share
20
Tweet
sofer Foto: shutterstock.com

Atunci când devii șofer înveți să înjuri cu adevărat.

Iar dacă înainte erai cea mai calmă persoană, acum te-ai transformat în cel mai nervos om din lume.

Chiar dacă vrei să fii chill, nu ai cum. Traficul, la ora actuală, înseamnă ambuteiaje, gropi, poluare, nervi și chiar lupte corp la corp. Iar până la un meci de box neprofesionist nu mai e mult. Chiar și pensionarele care conduc un Matiz scot mâinile pe geam și îți urează toate cele bune.

Iată 24 dintre șoferii cu care mă văd cel mai des pe străzile din oraș.

trafic Foto: giphy

Mârlanul – Îl găsești în fiecare intersecție. Claxonează excesiv, cu 3 secunde înainte de a se pune verde. Forțează intrarea în coloana de mașini și blochează intersecția.

De exemplu, e o zi de luni și mintea ta e în continuarea la week-end. Te pregătești să traversezi trecerea de pietoni în drum spre muncă, ai în continuare căștile în urechi, când un șofer începe să te claxoneze și să te înjure să mergi mai repede. E amuzant să-l vezi cum face spume la volan şi îi sar ochii din orbite din cauza nervilor.

Centralistul – Pe ăsta nu ai cum să nu-l întâlnești la fiecare jumătate de metru. Are toate șansele să facă accident sau de a încălca regulile de circulație. Cu o mână conduce, cu alta scrie mesaje, iar în cască face schimb de rețete cu bunica.

claxonianul Foto: Gurl.com

Claxonianul – Pentru el claxonul este componenta de bază a mașinii. Claxonează când cedezi trecerea pietenilor, claxonează când parchează, claxonează când schimbă banda, claxonează când începe ploaia.

Nervosul - Conduce exact la fel cum e și în viața de zi cu zi - cu o viteza mare și mereu pe banda de depășire. Este mereu în întârziere, îl enervează până și soarele care îi bate în geam, iar ocupația lui preferată este înjurarea celorlalți conducători auto.

Visătorul – Asemenea șofer este o adevărată pedeapsă pentru colegii de trafic. Visează orice, numai regulile de circulație nu.

dj Foto: giphy.com

Dj-ul din trafic - sau “Asculta-mi-ai maneaua”. În mașina lui are loc o adevărată petrecere.

Adormitul – Ai toate șansele să ieși la pensie, dacă dai peste el. Este tipul ăla de șofer pe care îl întrece până și un melc.

Fricosul – Se asigură de 10 ori înainte de a se angaja într-o depășire. Dacă ar putea, ar lua volanul în brațe, iar regulile de circulație sunt un fel de Biblie.

Ăla care frânează des – atât de des încât te întrebi la ce perioadă de timp schimbă plăcuțele de frână. E tipul ăla care frânează la orice muscă, fluture sau rază de soare.

Începătorul Schumacher – E clar că instructorul i-a ascuns o serie de realități ale vieții la volan.

Șoferul de weekend- Dă Doamne ca toată lumea să conducă la fel de bine cum o face el. Să meargă pe a doua bandă cu 30 km/h. Omul e pe relax, tu ești cel care se grăbește.

Șoferul de ploaie – Pentru el câteva picături de ploaie înseamnă panică totală. Brusc uită cum se conduce un automobil și este visul oricărui agent de asigurări.

tipuri de sofer Foto: giphy.com

Dansatorul – Nu îl știi pe ăla care „dansează” pe benzile de circulație mai ceva ca în club? Când pe stânga, când pe dreapta, când pe mijloc. Nici el nu știe ce vrea...

Invizibilul – Nici nu apuci să realizezi că te-a depășit. Doar o urmă de praf îți mai spune că a trecut pe lângă tine. Iar dacă ai ghinionul să fii pieton, nici nu o să știi ce te-a lovit.

Stăpânul șoselelor – Zici că i-a luat mă-sa șosea. El are dreptul să circule cum și pe unde vor mușchii lui. Să nu îndrăznești să-l claxonezi, pentru că riști să primești complimente fără număr.

Fițosul cu ceasul la vedere – Stilul lui de a conduce este unul econom. Nu că ar fi prea chill, însă toată lumea trebuie să-i vadă ceasul și ghiulul.

bmw Foto: giphy.com

BMW-istul - Sub deviza „Accelerez să alung tristețea", acest individ nu sesizează de nicio culoare când primeste flash-uri sau este claxonat. Strada e proprietatea lui, așa că stai în banca ta.

Ăla care nu știe ce caută la volan – Omul habar n-are cu ce a greșit, încât este obligat să îndure atâta chin. Se îndreaptă spre nicăieri, nu este prea încrezut în sine și tot timpul se gândește la pericolele.

Ăla care parchează ca un bou – Pe tot trotuarul dacă ar putea. Iar când un ghiolban supără alt ghiolban, totul se termină cu zgârietură până la tablă facută cu cheia.

Ăla care nu a răsfoit niciodată cursul de legislație rutieră – A făcut „școala vieții”. Viteza cu care merge de obicei, e dublă față de cea legală. Se bagă pe contrasens. Iar cireașa de pe tort este că ignoră în totalitate semnele de circulație.

pensionarii Foto: http://blog.caranddriver.com/

Pensionarii- La volan sunt de 100 de ori mai lenți ca în viață. Înainte să plece de acasă spun Crezul, iar în trafic au grijă să-ți toace bine nervii.

Țăranul care a descoperit avariile – Probabil instructorul i-a spus că butonul de avarie te scapă din orice încurcătură. Nu contează că e pe trecerea de pieteni, pe aleea din parc sau în mijlocul intersecției. Omul pune avarii pentru că trebuie să-și facă un selfie.

Ăla care se crede la volanul unui tir – În realitate, el conduce un Tico. Dar nu poate să aproximeze distanța dintre tine și el. Vrei, nu vrei, trebuie se te urci pe bordură să îi faci loc. Dacă nu, are el grijă să te scoată în afara carosabilului.

Motociclistul - Turează la maximum motorul. Apare brusc în oglinda retrovizoare din dreapta. Apoi dispare și apare din nou în cea din stânga.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile