Șoferii dolofani, discriminați de noile autobuze ale lui Firea: nu încap pe scaun

Share
161
Tweet
Noile autobuze Otokar Foto: Sorin Cioponea / Arhiva Libertatea

Otokarele turcoaz cu care se mândrește Gabi Firea au fost aduse din Turcia ca să ușureze viața tuturor bucureștenilor. Tuturor, mai puțin șoferilor „plinuți”, care se confruntă cu problema asta și din cauza sedentarismului specific jobului.

Surse anonime din STB (Societatea de Transport București) se plâng că noile autobuze cumpărate de Primăria Capitalei sunt imposibil de condus dacă-ți place șaorma prea mult. Mai exact, spațiul dintre scaun și volan e gândit doar pentru șoferi de dimensiuni rezonabile. O burtă de bere automat dă peste cap toate calculele.

Foto: Sorin Cioponea / Arhiva Libertatea

Cică șoferii ar fi încercat să mute scaunul mai în spate, să-și facă loc, dar apoi nu mai văd bine în oglinzi. Pe lângă asta, angajații STB spun că noilor Otokare le lipsesc stopurile din partea de sus, ceea ce ar fi îmbunătățit mult vizibilitatea. Nu au nici funcția „BUS&STOP”, care oprește temporar motorul cât aștepți la semafor, dotare de care dispun vechile autobuze.

Primăria Capitalei a recunoscut printr-un comunicat că e perfect conștientă de problemele astea și că turcii de la Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ș. le vor rezolva pro bono: „În legătură cu aspectele semnalate, vă informăm că toate solicitările Societății de Transport București referitoarele la noile autobuze OTOKAR sunt operate, fără costuri suplimentare, de către producător, astfel încât acestea să răspundă întocmai nevoilor transportului public din București”.

Eh, să nu exagerăm. N-au cum să răspundă „întocmai” nevoilor transportului public de-aici. Ne-ar fi trebuit în primul rând autobuze electrice, să limităm noxele care ne otrăvesc plămânii zi de zi și care distrug mediul înconjurător. Dar e prea târziu pentru asta. Primăria a cumpărat deja 400 de autobuze. 20 sunt deja la autobaza Titan, mai primim 80 până la sfârșitul anului, iar restul de 300 urmează să fie livrate în 2019. Aia e, ne descurcăm cu ce avem.

Totuși, care-i faza cu spațiul restrâns de la volan? Or fi turcii așa supli, că producătorul nici măcar nu și-a imaginat un șofer gras în scaunul ăla? Ironic, situația stă fix pe dos: Turcia e pe locul 1 în Europa la procentajul de adulți obezi. 29,5% din populație se luptă cu kilogramele în plus, adică aproximativ 1 din 3 cetățeni.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile