Șoferul mașinii „MU*EPSD” a rămas fără permis și fără plăcuțe de înmatriculare, deși are voie să circule cu ele

Share
37
Tweet
Confiscarea plăcuțelor de înmatriculare Foto: Screenshot Facebook/Razvan Stefanescu, facebook.com/profile.php?id=100010457432495

Ambasada Suediei în România spune că șoferul are tot dreptul să circule cu numărul ăla, dar Poliția Română nu vrea să audă.

Weekendul ăsta s-a scris peste tot că Răzvan Ștefănescu, șoferul Audi-ului cu numărul de înmatriculare „MUIEPSD”, s-a ales cu dosar penal după o plimbare prin Craiova. IPJ Dolj a dezmințit ieri informația, ca să nu se mai bucure degeaba PSD-iștii: „Proprietarul maşinii la care faceţi referire nu a fost nici amendat şi nici nu s-a întocmit pe numele său un dosar de urmărire penală”.

Asta a fost ieri. Astăzi, situația cere un update. Se pare că Răzvan Ștefănescu a fost oprit DIN NOU de Poliție azi-dimineață, pe la ora 6, iar Brigada Rutieră nu s-a mai mulțumit cu explicații sau cu dovezi ale dreptului de circulație. Polițiștii s-au dus direct la plăcuțele cu numărul de înmatriculare și le-au confiscat „în vederea continuării cercetărilor”, după cum citim în procesul verbal publicat pe G4Media.ro:

Foto: G4Media, https://www.g4media.ro/soferul-masinii-cu-numarul-m-e-psd-sustine-ca-politia-rutiera-bucuresti-i-a-ridicat-placutele-de-inmatriculare-si-i-a-retinut-permisul-de-conducere-la-ora-5-50.html

„La ora 5.50 am fost oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, de un echipaj de Poliție. Eram în mașină cu copilul meu de 8 ani. Mi-au dat jos plăcuțele de înmatriculare și m-au condus la secția de la Udriște. Acolo mi-au reținut și permisul. Polițiștii mi-au spus că nu am voie să circul cu aceste plăcuțe în afara Suediei. Nu înțeleg de ce vineri plăcuțele erau valide, când m-a oprit poliția rutieră din Craiova, iar azi nu mai sunt valide”, spune Răzvan Ștefănescu.

Mai mult decât atât, un comunicat al Poliției Rutiere anunță că șoferul s-a ales până la urmă cu dosar penal: „În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <<conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România>>, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”.

Problema e că măsurile astea luate împotriva lui Răzvan Ștefănescu sunt un abuz, o încălcare a drepturilor lui. Mașina ARE voie să circule pe străzile noastre cu numărul de înmatriculare personalizat „M**EPSD”, lucru confirmat până și de Ambasada Suediei din București. Reprezentanții instituției scriu pe Facebook: „Ambasada Suediei în România ar vrea să clarifice faptul că numerele de înmatriculare personalizate emise de Agenția Suedeză de Transport sunt valide pentru călătorii în Uniunea Europeană. [...] Conform Agenției Suedeze de Transport, plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valide pentru călătorii și în afara granițelor Suediei”.

Totodată, Ambasada precizează că șoferii respectivi trebuie să aibă la îndemână documentele oficiale care dovedesc atât valabilitatea plăcuțelor originale, cât și a celor personalizate. Pentru orice eventualitate, ar fi bine ca șoferii să se care după ei și cu plăcuțele originale, în cazul în care o anumită țară nu vrea să le accepte numărul personalizat.

Se pare că România nu vrea. De ce? „MUIEPSD” e o combinație de șapte litere care ar putea fi interpretată cu sensul de „Gură PSD”, dar nu trebuie neapărat interpretată în vreun fel. Nu există niciun spațiu între litere, deci – teoretic – textul nu înseamnă nimic.

Recitind procesul verbal de mai sus, Sinsp. Luca Nicoleta a scris că s-au confiscat plăcuțele cu numărul „MUIE PSD”, ceea ce nu-i adevărat. N-ar trebui să fie spațiul ăla acolo, deci actul ar trebui declarat nul. Iar omul ar trebui să-și primească înapoi permisul și plăcuțele.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile