În urmă cu 106 ani, specialiștii trăgeau un puternic semnal de alarmă privind schimbările climatice – Acum e mult mai grav decât se credea

Share
Tweet
schimbarile climatice Foto: Unsplash, Facebook/Sustainable Business Network

Dacă credeai că discutarea consecințelor schimbărilor climatice este doar o chestiune modernă, te-ai înșelat.

Experții au tras semnale de alarmă încă de acum 106 ani în urmă. Atunci, un ziar din Noua Zeelandă publica informaţii despre modul în care va arată planeta în viitor. În prezent, predicţiile din articol par să se adeverească.

La începutul secolului trecut, oamenii de stiință au abordat și problema încălzirii globale. Chiar dacă poate părea de necrezut, experții au observat deja că ne distrugem încet, dar sigur, planeta.

Ei au avertizat de consecințele grave care vor avea loc, dar în prezent situația este mai rea decât și-au putut imagina acum un deceniu.

Ziarele scriau că atmosfera Pământului se va schimba din cauza economilor lumii care se vor axa pe producerea de combustibili fosili.

Specialiștii au raportat un consum mare de cărbune și impactul negativ al acestuia asupra climei. Potrivit autorului, oamenii au consumat 2 milioane de tone de cărbune pe an, eliberând în atmosferă 7 milioane de tone de dioxid de carbon. Încă din 1912, impactul negativ a fost clar - o creștere a temperaturii, care poate avea consecințe foarte grave în timp. Și vezi astăzi cum avem de-a face cu încălzirea globală.

ziar Foto: Google Books/ Popular Mechanics pin na Pinterestzdieľaj

În 1896, Svante Arrhenius a calculat cât de mult carbon este suficient pentru a a avea loc schimbările climatice. El a ajuns la concluzia că o cantitate de emisii de carbon care a intrat în atmosferă la acel moment a fost suficientă pentru a face schimbările climatice.

La acel moment, specialistii au ignorat această problemă, însă, acum, trebuie  să acționăm rapid. Dacă vom continua să emitem gaze cu efect de seră precum în prezent, bugetul de carbon rămas pentru a reduce riscul depășirii obiectivului de 2 grade Celsius va fi epuizat în aproximativ 20 de ani. Emisiile ar trebui să atingă un nivel maxim până în 2020 și să ajungă la zero în jurul anului 2050.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile