La pomul lăudat să nu te duci cu sacul – Spitalele germane fac bani cu boala ta

Share
Tweet
spital Foto: Piron Guillaume @gpiron / Unsplash

Lupta de profit este cunoscută în economie. Dar, de asemenea, sistemul de sănătate este afectat.

Și dacă credeai că banul face legea doar în România, atunci te anunț că situația nu e prea roz nici în Germania.

Ai tot auzit peste tot că în spitalele germane găsești toate soluțiile salvatoare. Însă un studiu recent dovedește că în spitale din Germania, medicii acționează din ce în ce mai des numai pentru interesele economice. Bunăstarea pacientului este în plan secundar.

Specialistii, Prof. dr. Karl-Heinz Wehkamp și Prof. Dr. med. Heinz Naegler, au vrut sa afle de ce durata de spitalizare și tratamentul pacienților din spitale sunt reduse, chiar dacă numărul acestora este în continuă creștere.

Pentru acest studiu, oamenii de știință au intervievat 60 de medici și directori din cele 12 state federale.

Ei au ajuns la o concluzie alarmantă: Presiunea financiară în spitalele din Germania a fost atât de mare încât medicii sunt stimulaţi financiar, iar pacienții au fost spitalizați fără a avea neapărat nevoie de îngrijiri medicale. Și nu de puține ori, asta s-a întâmplat din motive pur economice.

Iar banul dictează, chiar și cand este vorba de... sănătate! În cadrul studiului, aproape toți doctorii au mărturisit că banii profitul din spatele minții lor le afectează munca de zi cu zi.

Aceștia pun în pericol sănătatea pacienţilor oferindu-le tratamente scumpe şi operaţii care nu sunt necesare.

"Am fi putut intervieva mai mulți medici. Cei mai mulți au simțit nevoia de a vorbi despre asta pentru a provoca opinia publică și politica. "Încrederea pacienților este în joc”, a declarat Wehkamp.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile