Spitalul Metropolitan e gata în 20 de ani, pentru că avem lucruri mai importante de construit

Share
32
Tweet
Așa o să arate tehnologia când e gata spitalul. Probabil. (foto: shutterstock.com)

Cum ar fi Catedrala Neamului Prost.

Guvernul a aprobat ieri, prin Ordonanță de Urgență, transferul unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București. Amplasat în nordul Capitalei, pe Șoseaua Pipera nr. 63-65, terenul ăsta va găzdui așa-numitul Spital Metropolitan. E vorba despre un spital cu 2.000 de paturi destinate pacienților din București și Ilfov, o investiție de 300 de milioane Euro. Problema e c-o să albim până la inaugurare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunțat ieri ceea ce sună ori a greșeală, ori a glumă proastă: „Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafață de peste 47.000 de metri pătrați, este situat în șoseaua Pipera din sectorul 2 și trece din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului București, iar termenul de realizare a investiției este de maximum 20 de ani".

Autobaza RATB Pipera va fi „sacrificată” pentru construirea spitalului

Ca să se asigure că știe să citească corect, jurnaliștii l-au întrebat pe Barbu dacă sigur-sigur-sigur durează 20 de ani. Răspunsul lui: „Așa am înțeles din actul normativ”.

Să comparăm treaba asta cu lucrările la un alt proiect ambițios din București, Catedrala Neamului Prost: acolo totul merge strună. Cei 860 de muncitori sunt împărțiți în trei schimburi, ca să poată lucra 24/24. Nu iau pauze decât de sărbători. E și un pic de panică la mijloc, pentru că Înaltpreasfințitul Preafericit Cuvios Patriarh Daniel le-a promis credincioșilor că pe 1 Decembrie se deschid porțile acestei risipe de spațiu și de bani publici. Dacă se respectă termenul, construcția întregii Catedrale va fi durat 8 ani.

8 ani pentru o clădire de prost gust care nu-i e de folos nimănui, dar 20 de ani pentru un spital care poate salva sute de vieți zilnic...

Chinezii construiesc blocuri de 57 etaje în 19 zile. Sau 30 de etaje în două săptămâni. Indienii înalță 10 etaje în 48 de ore. Iar noi ne mișcăm cu viteza luminii stinse.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile