Spune-mi cât de dezordonat ești, ca să îți spun cum ești

Share
64
Tweet
dezordine Foto: shutterstock.com

Dezordinea și haosul pe care le lași în urma ta spun multe despre tine.

Toate lucrurile împrăștiate peste tot oferă o radiografie a personalităţii tale.

De exemplu, prea multe cărţi şi reviste pe noptieră dezvăluie o minte suprasolicitată. În timp ce persoanele care au ordine pe birou reuşesc să ducă la bun sfârşit mult mai multe sarcini şi au un stil de viaţă mai sănătos.

Dezordine în dulapuri

Ești nostalgic şi de aceea nu reuşeşti să arunci hainele vechi şi obiectele din vremurile bune. Nu vrei sa scapi de ele pentru că încă ești legat de evenimente și de oameni din trecut. Lasă trecutul să devină trecut și concetrează-te asupra prezentului.

Biroul dezordonat

Dacă biroul tău arată ca după uragan, înseamnă că stai bine la capitolul creativitate. Pe cealaltă parte, oamenii de știință susțin că dacă ignori teancurile de facturi și hârtii, eviți de fapt să îți rezolvi problemele. Iar întârzirea creează presiune, ceea ce arată faptul că funcționezi mai bine când ești stresat.

Haos în mașină

Cu cât mai multă dezordine din mașină, cu atât mai puțin spațiu pentru tine. Asta demonstreză faptul că le permiți celor din jurul tău să-ți invadeze spațiul, chiar și acolo unde nu simți nevoia.

Un studiu realizat de Kathleen Vohs, doctor în științe al University of Minnesota Carlson School of Management, arată că un mediu dezordonat ajută la creșterea nivelului de creativitate.

Aceasta a făcut un experiment foarte relevant. A împărțit un grup de 48 de persoane în doua și le-a cerut să găsească noi modalități de a utiliza o minge de ping-pong. Jumătate au fost plasați într-o cameră ordonată, iar ceilalți într-o cameră cu lucrurile vraiște.

La final, ambele grupuri au venit cu același număr de idei, însă cele expuse de cei din camera dezordonată au fost mult mai inovative.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile