Spune-mi câte ore dormi ca să îți spun câte calorii arzi

Share
73
Tweet
cum sa slabesti in timp ce dormi Foto: shutterstock.com

Cu cât dormi mai mult, cu atât arzi mai multe calorii.

Mulți dintre noi suntem obsedați de numărul de caloriile pe care îl ardem în timpul zilei, dar puțini realizăm că putem reduce aportul caloric zilnic fără să depunem mare efort sau să ne înfometăm.

Avem la dispoziție o metodă simplă și necostisitoare: somnul.

"Există o o mulțime de dovezi care arată faptul că dacă nu dormiți, atât din punct de vedere calitativ, cât și din punct de vedere al cantității, veți "câștiga" kilograme în plus", a declarat Dr. Michael Breus.

În timpul somnului, greutatea unei persoane și numărul de ore dormite influențează numărul de calorii arse.

O persoană arde într-o oră de somn/kg 0.42 calorii. Dacă dormi 8 ore poți arde în jur de 504 calorii pentru întreaga durată de timp. Acum multiplică rata medie cu fiecare kg și numărul orelor dormite.

Deci cu cât dormi mai mult, cu atât arzi mai multe calorii.

Lipsa somnului poate afecta aportul de calorii chiar și a doua zi. Privarea de somn te face mai flămând, având pofte ascunse pentru alimente bogate în grăsimi.

Dar și mâncatul la ore târzii perturbă calitatea somnului. Dormi mai puțin, iar asta echivalează cu un metabolism mai scăzut.

Când mănânci înainte de culcare, secreția de grelină e dereglată și resetată, astfel că ritmul biologic natural e perturbat.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile