Studiu: Și câinii pot minți

Share
Tweet
caine Foto: James Barker / unsplash.com

Pentru a obține ce își doresc. Mai ales atunci când vine vorba de mâncare.

Cercetătorii elvețieni au testat 27 de câini de rase diferite, între 1.5 și 14 ani.

Aceștia le-au pus în față două femei, pe care patrupezii trebuiau să le distingă pe baza generozității cu care le ofereau hrană.

O femeie era „cooperantă". pentru că dădea mereu ceva de mâncare, iar a doua era „competitivă", pentru că oferea hrană, după care o băga în buzunar. La final, s-a concluzionat că patrupezii au preferat femeia cooperantă.

Apoi, cercetătorii l-au arătat câinilor cum să conduca o persoană la mâncare. Au pus cârnați și biscuiți canini în două cutii identice, pe care le-au așezat lângă o altă cutie goală. Partenerul cooperant recompansa câinii cu tot ce se afla în cutie, iar cel competitiv păstra cutia.

Astfel că peste jumătate dintre câini au mințit atunci când au cerut să li se arate mâncarea. Au realizat că dacă îl duc pe partenerul competitiv la cutia cu hrană, nu se vor alege cu nimic.

„În ambele zile de teste, câinii tindeau să ducă partenerul cooperant decât pe cel competitiv la una dintre cutiile în care se găsea mâncarea lor preferată.", este una dintre concluziile studiului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile