#TeleormanLeaks: valiza cu secretele Tel Drum a fost adusă din viitor, dintr-o lume paralelă

Share
Tweet
Liviu Dragnea deschizând o valiză Foto: Screenshot video Digi24 | digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-reactie-la-teleormanleaks-liviu-dragnea-apare-in-parlament-cu-doua-valize-in-mana-1026530

E cea mai plauzibilă teorie de până acum și explică exact cum a ajuns celebra valiză în curtea săteanului-erou, care a pasat-o mai departe jurnaliștilor de la RISE Project.

Dacă nu trăiești sub o piatră, știi deja de scandalul #TeleormanLeaks. Totul a început sâmbătă, când jurnaliștii de la RISE Project au anunțat că au intrat în posesia unei valize pline cu documente Top Secret ale companiei Tel Drum, dată în judecată pentru fraude cu bani europeni. Merită menționat că toți acționarii Tel Drum din ultimii 15 ani sunt apropiați ai lui Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.

O parte din conținutul valizei Foto: Facebook/RISE Project | facebook.com/notes/rise-project/teleormanleaks/1937024593056150/?__tn__=-R

Valiza dă pe-afară de informații esențiale „la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut”. Geanta a apărut ca prin minune pe proprietatea unui sătean din Teleorman, care a luat imediat legătura cu jurnaliștii de la RISE Project.

E vorba despre mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, mii de poze și filmulețe cu angajații companiei prin excursii exotice, zeci de mii de mail-uri + atașamente de pe adresa de serviciu, unele dintre ele sugerând că Tel Drum îi deconta fiului lui Dragnea cheltuielile legate de mașina personală.

Foto: Facebook/RISE Project | facebook.com/notes/rise-project/teleormanleaks/1937024593056150/?__tn__=-R

Interesant și promițător, dar momentan nu vedem decât vârful aisbergului. Reprezentanții RISE Project au promis că vor reveni „în curând” cu o analiză detaliată a conținutului valizei, deci nu ne rămâne decât să așteptăm. Ca să treacă timpul mai repede, mulți au început să elaboreze teorii complexe cu privire la originea valizei și la modul în care ea a ajuns tocmai în curtea unui sătean. De departe cea mai savuroasă explicație îi aparține jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care a făcut legătura între #TeleormanLeaks și declarațiile absurde ale lui Nicolae Hurduc, noul Ministru al Cercetării.

Foto: Facebook/RISE Project | facebook.com/notes/rise-project/teleormanleaks/1937024593056150/?__tn__=-R

Hurduc a negat recent teoria evoluției, deși e evident că nu a citit-o vreodată. Mare expert în chimie, fizică și biologie, Ministrul Cercetării trage semnul egalității între evoluționism și ideea „Omul se trage din maimuță”, deși teoria pur și simplu susține că omul și maimuța au un strămoș comun. În fine, Nicolae Hurduc a zis că nu poate accepta o asemenea explicație și a propus o alternativă: „Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”.

Pornind de la asta, CTP a dedus pe loc originea valizei Tel Drum: „[Valiza] vine din viitor, prin lumea paralelă. În viitor se va întâmpla că Dragnea și șefi din Tel Drum vor ajunge la pușcărie. Acolo, serile în penitenciare sunt lungi, și, în afara boccelei pe care și-o ia fiecare la pușcărie, au făcut o valiză colectivă cu amintiri din vremurile de aur, la care să se uite cu toţii.

Unul dintre ei, Liviu Dragnea, a ciordit valiza și a încercat să evadeze în timp și, prin lumea paralelă a savantului Hurduc, a ajuns în zilele noastre. Pe drum s-a împiedicat de o gâlmă spaţio-temporală şi a scăpat valiza şi a aterizat în zona rurală Teleorman. Dragnea a aterizat în fruntea PSD.

Dragnea în Brazilia Foto: Facebook/RISE Project | facebook.com/notes/rise-project/teleormanleaks/1937024593056150/?__tn__=-R

Din teoria pe care ar susţine-o savantul Hurduc rezultă nu doar originea valizei, ci și explicația nervozității lui Dragnea. Ăsta nu e Liviu Dragnea, ci Liviu Dragnea din viitor, care știe ce s-a întâmplat cu el”.

Cineva trebuie neapărat să facă un film pornind de la ideea asta. Neapărat. Să fie prima comedie SF românească, o capodoperă garantată. Dar nu putem avea un scenariu complet până nu vedem cum se încheie în viața reală povestea #TeleormanLeaks. Să aflăm dacă o să fie happy ending pentru Dragnea sau pentru justiție.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile