Potrivit unui nou studiu, țigările electronice distrug sistemul imunitar

Share
19
Tweet
tigara electronica Foto: istock.com

Dacă ai renunțat la țigările normale în favoarea celor electronice, poți să afirmi că te-ai păcălit singur.

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, a arătat că vaporii ţigărilor electronice produc modificări la nivelul celulelor pulmonare.

Potrivit specialiștilor, vaporii produși de țigara electronică conțin substanțe toxice care afectează sistemul imunitar, distrug celulele epiteliale ale mucoasei orale și cresc riscul apariției afecțiunilor dentare și a cancerului.

”Ţigările electronice sunt mai sigure în privinţa riscului de cancer, dar, dacă le foloseşti 20-30 de ani, iar acest lucru poate provoca boală pulmonară obstructivă cronică, atunci trebuie să cunoaştem acest lucru”, potrivit autorului principal al studiului, David Thickett.

Profesorul David Thickett a efectuat experimentul pe opt non-fumători, Vaporii inhalați induc inflamația în tractul respirator și slăbesc sau distrug activitatea unor celule numite macrofage, care în mod normal elimină alergenii, bacteriile şi alte particule care au intrat în plămâni.

Faptul că lichidul vaporizat al ţigărilor electronice ar putea fi toxic este plauzibil, însă, se pare că și efectele acestora asupra sănătății sunt asemănătoare cu cele ale țigărilor clasice.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile