România, țara împotmolirilor penibile - trenul Gara de Nord - Otopeni va fi gata în 4 ani

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
17
Tweet
Foto ilustrativ

Se spune că speranța moare ultima, dar România mă face să cred tot mai puțin în vorba asta, dacă este să mă iau după ritmul în care lucrurile pozitive se întâmplă în țara noastră.

Vreau să-ți vorbesc despre cei 2 (DOI) kilometri de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, care trebuiau să fie gata anul ăsta, dar care s-au poticnit undeva în timp, așa că vor fi gata abia în 2020.

2016 a fost anul în care s-a readus vorba despre acest proiect, iar 2018 era deadline-ul, însă, așa cum menționează hotnews.ro, autoritățile n-au fost capabile să revizuiască la timp studiul de fezabilitate.

Proiectul liniei de tren presupune construirea a doar 2 km de cale ferată în plus, a unui pasaj pe sub DN1 și a unei gări la aeroport.

Foto ilustrativ

Autoritățile au pus pe stand-by cele de mai jus și au hotărât să dea prioritate proiectului metroului către Otopeni, inițiativă care costă de 13 ori mai mult și ar fi gata abia în 2023.

Orașele europene civilizate (Amsterdam, Londra, Frankfurt) au legături directe între aeroport și gările centrale, însă la noi această normalitate este îndeplinită foarte, dar foarte greu.

Foto ilustrativ

În clipa de față se poate ajunge la aeroport (dacă nu luăm în calcul mașina sau taxi-ul) cu autobuzele 780 și 783, dar și cu un tren care face 45-50 de minute și nu te lasă în fața aeroportului, ci la o distanță de 3 km de acesta, de unde tu trebuie să iei un microbuz.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile