Dacă ai probleme cu somnul, trucul ăsta te ajută să dormi în două minute

Share
10
Tweet
somn Foto: Youtube.com

Știi nopțile alea când te zvârcolești ore întregi în pat și nu poți să adormi?

Și chiar dacă ai încercat zeci de soluții care să te ajute să adormi repede, până acum niciuna nu a fost eficientă.

Dacă și tu te regăsești în situatia asta, încearcă un truc folosit de armata americană care îi ajută pe soldați să adoarmă în situații de criză, cum ar fi cele de pe câmpurile de luptă.

Se spune că această metodă de somn poate ajuta pe oricine să adoarmă în mai puțin de două minute după șase săptămâni de exerciții fizice.

Trucul implică relaxarea conștientă a mușchilor și utilizarea tehnicilor de respirație.

Relaxează-ți mușchii din zona feței, limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor.

Lasă-ti umerii cât de jos puteți, pe rând, pe fiecare parte, apoi brațul care corespunde fiecăruia dintre umeri, de câteva ori.

Respiră, relaxându-ți pieptul, apoi picioarele, pornind de la coapse până la degetele de la picioare.

Stai 10 secunde încercând să îți relaxezi și mintea în timp ce te gândești la una din următoarele imagini: ești într-o canoe într-un lac calm, cu un cer clar deasupra ta sau într-un hamac de catifea neagră, într-o cameră întunecată. Dacă nu reușești să-ți imaginezi un astfel de scenariu, repetă “nu te gândi, nu te gândi, nu te gândi” timp de 10 secunde.

Metoda secretă a soldaților americani a fost publicată pentru prima oară în 1981, însă a câștigat recent atenția internauților abia de curând, după ce mai mulți oameni au mărturisit că trucul ăsta chiar funcționează.

Lipsa somnului nu afectează doar capacitatea de concentrare, ci poate fi avea efecte negative și asupra sănătății.

În trecut, oamenii de știință au demonstrat că doar o singură săptămâna în care ai dormit mai puţin de şase ore pe noapte rezultă modificarea a peste 700 de gene.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile